El cercavila republicà del dia 14 d’abril va tenyir els carrers Mollet de banderes tricolors al ritme de la batucada del grup “Samama”.

Gairebé un centenar de persones es van aplegar a la Plaça de la República el passat 17 d’abril per participar al tradicional acte anual.

Canviem Mollet va tancar el passat diumenge el seguit d’actes dedicats a celebrar la commemoració del 85è aniversari de la II República, i ho va fer amb la participació activa de molts molletans i molletanes compromesos amb els valors republicans.

El primer acte, celebrat el 14 d’abril, va començar amb una concentració republicana als “4 Bancs”, que va comptar amb la presència de la diputada al Congrés d’UP–IU, Sol Sánchez. Tot seguit va començar un cercavila a ritme de batucada que va tenyir els carrers de Mollet de banderes tricolors en el camí de la comitiva cap al Centre Cívic de Can Borrell, on es va dur a terme una xerrada sobre l’exili republicà a càrrec de l’historiador Ramón Luque, que va incorporar la projecció d’un documental sobre les dures condicions que van haver de patir els refugiats republicans un cop finalitzada la Guerra Civil. Els presentadors de l’acte, l’Antonio López i la Laura Villardino, van aprofitar aquesta circumstància per a denunciar que avui en dia aquesta lamentable situació s’està repetint amb els refugiats provinents de Síria amb la connivència de la UE.

El segon acte va tenir lloc el 17 d’abril i va comptar amb l’assistència de gairebé un centenar de persones, les quals van poder gaudir de la música reivindicativa de la cantautora Lidia Uve, així com de la lectura de poemes d’autors tan insignes com Joan Brossa, Miguel Hernández o Blas d’Otero, de qui aquest any es celebra el centenari del seu naixement. Van haver moments emotius com la carta que la Mercè Medina, qui presentava l’acte juntament amb la Lluïsa González i en Xavier Huguet, li va dedicar a la seva àvia republicana de 99 anys que estava entre el públic assistent, així com el petit homenatge que es va fer a l’alcalde republicà de Mollet afusellat, Josep Fortuny i Torrens, a través de la lectura d’un escrit en el seu record. L’acte va concloure amb una ofrena floral a la placa de la República que presideix la plaça del mateix nom i amb un vermut a disposició de tots els i les assistents.

Mollet del Vallès, a 19 d’abril de 2016.

Comissió Coordinadora de Canviem Mollet

Etiquetes de comentaris: , ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma