Aquest any 2016 commemorem el quarantè aniversari de les primeres Jornades Feministes de Catalunya de juny de 1976. Enguany amb el lema “Radicalment feministes” el moviment feminista a Catalunya ens tornem a convocar en unes Jornades Feministes, punt de trobada, on totes juntes anem avançant en la conquesta dels nostres drets i del nostre futur.

Les dones comunistes hem participat en totes les Jornades del Moviment Feminista i els dies 3, 4 i 5 de juny hi tornarem a ser, activament i compromesa, convençudes que la unitat en la diversitat és el camí de la transformació emancipatòria per la qual lluitem, posant sempre en el centre el bé comú.

Vàrem tancar el 2015 amb una històrica manifestació a Madrid el 7N, a on vàrem confluir les feministes d’arreu de l’estat espanyol, unides en la reivindicació i la lluita per un món lliure de violències masclistes, i la voluntat decidida per a construir un futur d’igualtat en la diversitat. Especialment emotiu va ser el moment de la lectura del manifest, en totes les llengües de l’estat espanyol, una lliçó més del moviment feminista en un temps de tantíssima hostilitat cap al reconeixement dels drets nacionals del poble de Catalunya, i del dret del poble català a decidir el seu futur.

Les dones i homes de Comunistes de Catalunya, ens felicitem d’aquests quaranta anys d’organització i lluita del moviment feminista a Catalunya, i treballem per a enfortir-lo, estendre’l i engrandir-lo, per a sumar forces en la lluita contra el capitalisme i contra el patriarcat, i per a construir plegades formes de relació que superin la desigualtat, per fer una societat plenament lliure i justa.

Manifestem la nostra solidaritat amb les dones que han estat i estan sent assetjades, insultades i vexades per participar de la vida activa i ser protagonistes de la vida política, sobretot a través de les xarxes socials, i els mitjans de comunicació que se’n fan ressò. Els masclistes s’acarnissen amb les dones que destaquen en la vida pública i les ataquen directament com a dones. Rebutgem absolutament i condemnem sense pal·liatius les violències de gènere en totes les seves manifestacions. Reclamem el desenvolupament de les mesures necessàries per fer efectives les lleis aprovades per lluitar contra les discriminacions i violències.

Comunistes de Catalunya ens reafirmem en el nostre compromís de lluita per la pau. Exigim mesures dràstiques i urgents per acollir la població refugiada, que fuig de situacions de guerra, violència i pobresa que el món occidental ha provocat.

Davant de les polítiques de retallades i neoliberals que expulsen les dones del món del treball qualificat i les aboquen al treball precari, a l’exclusió i a la pobresa, Comunistes de Catalunya lluitem per a superar la societat capitalista i patriarcal, i per a conquerir un món on cap ésser humà hagi d’estar sotmès a cap altre. Denunciar, rebutjar i eradicar pràctiques sexistes i masclistes és una obligació de qualsevol comunista.

Perquè sense feminisme no hi ha revolució democràtica
. Perquè ens volem vives, actives i combatives

Dones @Comunistes #pelBéComú!

Comunistes de Catalunya

Etiquetes de comentaris:




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma