El passat 11 de febrer el local de CCOO de Badalona es va omplir de gom a gom en l'acte de commemoració dels 40 anys del Cas Téllez. L'acte va ser organitzat per les cèl·lules de Comunistes de Catalunya de Badalona i va ser un emotiu homenatge als 4 militants comunistes repressaliats i torturats per exercir el seu dret a vaga, ara fa 40 anys.

Més d'un centenar de persones van trobar-se el passat dijous a la petita sala d'actes de la seu de CCOO de Badalona. Els membres de la taula van fer honor a la importància d'aquest acte de reconeixement que suposa un important exercici de Memòria Històrica.

Alfons Moya, un dels 4 camarades repressaliats, va iniciar l'acte amb una reflexió personal, però també molt política, sobre el que va suposar aquell acte de repressió contra la classe treballadora organitzada del Barcelonès Nord i va descriure el Cas Téllez "no com el darrer acte de tortures de la dictadura franquista, sinó com el primer acte de tortures de la monarquia restaurada en el pacte del 78".

Margarida Abras, directora del Museu de Badalona, va ressaltar la importància de la Memòria Històrica i de seguir treballant en la divulgació de la història del moviment obrer a la ciutat.

Adoni González, històric militant comunista de Badalona i membre de la Comissió per la Memòria Històrica de Badalona va aportar una profunda reflexió sobre la necessitat de la lluita política i va recordar que actualment hi ha més de 300 processos judicials oberts contra sindicalistes.

En nom de la Comissió de la Memòria Històrica va intervenir també l'historiador badaloní Sergi Caravaca qui va contextualitzar el Cas Téllez en la repressió al moviment obrer al Barcelonès Nord.

L'acte va comptar amb la presència de Joan Josep Nuet, Secretari General de Comunistes de Catalunya i diputat al parlament de Catalunya per CSQEP, qui va recordar que la repressió contra el moviment obrer continua viva, en mans d'uns cossos policials insuficientment transparents que segueixen actuant com a instruments repressius de les classes dominants. En aquest sentit, va afirmar que encara hi ha un gran camí a recórrer quan en el Parlament segueixen arribant temes relacionats amb casos de tortura.

L'acte va ser presentat per Montse García de CCOO.

Més informació:

- Acte: 40 anys del Cas Téllez
- Entrevista a Alfons Moya en el 40 aniversari del Cas Téllez: "S'ha vençut la por" (Realitat.cat)

Etiquetes de comentaris: , , ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma