Els portaveus parlamentaris de Catalunya Sí Que es Pot, Joan Coscubiela i Albano-Dante Fachín, han comparegut avui davant dels mitjans des d’on han volgut deixar clar que els resultats del 20D i la victòria de En Comú Podem han tingut un primer efecte que és “irreversible”: “fan absolutament inviable la investidura d’Artur Mas”. Segons Coscubiela i Dante, els resultats del 20D tenen una forta incidència en la política catalana “malgrat alguns insisteixen en negar realitat i tapar-se els ulls de manera constant”.


“La ciutadania de Catalunya ha castigat electoralment la candidatura de CDC: ens sentim molt orgullosos de ser instrument que la ciutadania ha escollit per rebutjar investidura de Mas com a president”, ha celebrat Coscubiela que considera que “la construcció d’una alternativa política a partir de relacions en xarxa ha demostrat que quan es suma, es multiplica”.

D’aquesta manera, per a Coscubiela els resultats de les eleccions del 20D reforcen el projecte de Catalunya Sí Que es Pot i el full de ruta proposat en la resolució del 9 de novembre. “Els magnífics resultats de En comú Podem confirmen que el referèndum és la via més favorable per fer efectiu el dret a decidir en la mesura que compta amb gran suport a Catalunya i molta complicitat a Espanya”, ha posat de relleu Coscubiela.

Per tot plegat, Coscubiela ha avançat que Catalunya Sí Que es Pot ratifica la seva voluntat de contribuir a la construcció d’una alternativa social i política a Catalunya que passa pels eixos de la resolució aprovada pel seu grup el 9N: Pla de rescat ciutadà, “que requereix alguna cosa més que promeses buides acompanyat recursos econòmics que el facin viable”; un Procés constituent no subordinat, però tampoc autàrquic que només serà possible si avança simultàniament a Catalunya i a Espanya, i un Referèndum a celebrar durant el 2016, que avui és la millor de les opcions, la única viable.

Albano-Dante critica que la proposta d’acord entre JxSí i la CUP es basa en “propostes que CDC ha incomplert, o ha demostrat que no té cap intenció de fer”

El diputat de Catalunya Sí Que es Pot, Albano-Dante Fachín, ha assegurat que la proposta d’acord entre JxSí i la CUP “no aguanta una lectura crítica”, i que es basa en “propostes que Convergència ha incomplert, o que ha demostrat que no té cap intenció de fer”. En aquest mateix sentit, Fachín ha ressaltat que la proposta també inclou mesures “que ja han estat aprovades i que si no es duen a terme és perquè no hi ha voluntat”, o altres iniciatives “que figuren al programa electoral de JxSí. “Es volen vendre com una gran concessió coses que ja estaven al programa de JxSí”, ha subratllat el diputat.

Fachín ha assegurat que la ciutadania “va un pas per endavant” i que alguns partits s’han quedat en enrere vistos els resultats del 20D, a Catalunya “ha guanyat el referèndum, el camí que hem defensat sempre, i que si hi ha noves eleccions, tornarem a defensar”. I es que pel diputat de Catalunya Sí Que es Pot “cada cop està més clar que si hem de trobar sortides, ha de ser a través del referèndum”.

Sobre la situació del Parlament, Fachín ha recalcat que el bloqueig que pateix la cambra “arriba a ser fins i tot perillosa”, posant d’exemple la impossibilitat d’aconseguir la compareixença del conseller de sanitat per explicar l’escàndol de les pròtesis. “No tenim la capacitat de saber què passa, de fiscalitzar el que està passant al nostre país”, ha manifestat Fachín, i per ell “això demostra que la proposta de JxSí demostra la seva voluntat de mantenir-se al poder com sigui”.

Font: EUiA



Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma