El Consell Nacional d'EUiA aprova per 47 vots SI, 0 vots NO y 2 abstencions la Resolució sobre els Resultats del #20D.

NOTA DE PREMSA// 22/12/15

EUiA celebra la victòria d’En Comú Podem i assenyala que “l’èxit de la unitat ha estat indiscutible”

El Consell Nacional d’Esquerra Unida i Alternativa insta a avançar en la construcció d’un nou subjecte polític unitari català i es mostra disposada a col·laborar perquè Izquierda Unida tingui grup parlamentari

Esquerra Unida i Alternativa ha reunit avui el seu Consell Nacional per a valorar els resultats de les eleccions generals celebrades el passat diumenge, en el qual ha celebrat la “claríssima victòria” a Catalunya d’En Comú Podem i haver assolit els objectius marcats: fer una candidatura de confluència catalana el màxim d’unitària, que aquesta candidatura fos guanyadora, i obtenir grup propi català al Congrés i representació en el mateix, amb els diputats electes Joan Mena i Fèlix Alonso. “L’èxit de la unitat ha estat indiscutible i marca el camí a seguir pels propers mesos, a Catalunya, i a d’altres llocs d’Espanya i d’Europa”, assenyala el document aprovat.
En aquest sentit, la formació constata que “ha encertat inequívocament amb la posició política que va aprovar en diversos Consells Nacionals sobre la necessitat d’un acord de confluència, que l’afiliació d’EUiA va ratificar en referèndum, i que una majoria de la societat catalana ha recolzat a les urnes de manera clara”. Així mateix, insta a continuar en aquesta línia i avançar en la construcció d'un nou subjecte polític unitari català.

El Consell Nacional ha felicitat també Izquierda Unida per haver assolit “uns meritoris 923.123 vots”, i ha lamentat que la candidatura encapçalada per Alberto Garzón hagi estat “sens dubte la força més castigada per la llei electoral”. EUiA demanarà una reunió amb la direcció d’Izquierda Unida Federal i es mostra disposada a col·laborar políticament, “en la mesura de les seves possibilitats i dels marges que dóna el reglament de la cambra”, per a que Izquierda Unida pugui tenir grup parlamentari al Congrés.
EUiA continua compromesa amb el projecte federal d’Izquierda Unida i l’emplaça a fer “una reflexió en profunditat sobre com ser una força que jugui un paper decisiu en els processos de canvi que viu l’Estat espanyol”. En aquest sentit, destaca que “les experiències confluents de Catalunya i Galícia marquen el camí a seguir per fer-ho possible”.

Així mateix, la formació posa de manifest que els resultats electorals mostren que “aquest país necessita una alternativa d’esquerres que porti el canvi social i democràtic, i la celebració d’un referèndum per decidir quin status polític ha de tenir Catalunya que permeti superar la situació de bloqueig en què ha quedat la política catalana després del 27-S”.


TEXT DE LA RESOLUCIÓ DEL CONSELL NACIONAL D’EUiA DE VALORACIÓ DELS RESULTATS DE LES ELECCIONS GENERALS DE 20 DE DESEMBRE DE 2015. (Aprovada el 22 de Desembre de 2015, amb 47 vots a favor, 2 abstencions, i cap vot en contra).



Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma