Nuet: “EUiA tria els seus candidats per primàries i pren les decisions polítiques importants per referèndum”

Nota d'EUiA:

Esquerra Unida i Alternativa celebra avui un referèndum obert a tota la militància i simpatitzants sobre l’acord de confluència que la formació està negociant amb Barcelona en Comú, ICV i Podem per a les properes eleccions generals. Prop de 5.000 persones estan cridades a votar. En aquest sentit, el coordinador general, Joan Josep Nuet, ha posat en valor que “EUiA tria els seus candidats per primàries i pren les decisions polítiques importants per referèndum”.

El referèndum inclou dues preguntes; la primera sobre les condicions per a negociar aprovades pel Consell Nacional d’EUiA, i la segona sobre l’estat actual de les negociacions amb la resta de forces. “Si la militància diu no / no, no hi haurà acord, signarem una coalició amb IU en què Joan Mena serà candidat per Barcelona”, ha explicat Nuet. Mentre un doble sí donaria llum verda a l’acord, un sí –no, implicarà que “seguirem negociant i estarem asseguts a la tarda fins divendres a les dotze de la nit”.

“Estem fent un exercici de democràcia. Les primàries i els referèndums no han de ser coses excepcionals”, ha sostingut Nuet, que ha afirmat que “volem l’acord, però no qualsevol acord”. “Volem un acord que sigui clar, transparent, respectuós amb totes les forces polítiques i que triï a la gent amb mètodes participatius, no amb reunions de poques persones”, ha detallat.

Nuet ha assenyalat que en aquests moments no hi ha acord sobre “determinats continguts programàtics”, mètodes d’elecció i llistes electorals. “Volem mètodes democràtics, participatius, transparència, i la visualització d’EUiA en un lloc de sortida a les llistes electorals”, ha dit. El coordinador general d’EUiA ha subratllat que “l’esquerra catalana i els nous actors són plurals i la gràcia és saber-los agrupar, fer-los funcionar i saber-los respectar”, i que la confluència d’esquerres a Catalunya ha de ser “un espai plural on tots hi hem de ser”.

Al referèndum d’avui també s’ha votat per a ratificar els candidats d’EUiA a les eleccions generals.



Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma