La 17a Reunió Internacional de Partits Comunistes i Obrers s'ha celebrat amb èxit a Istanbul sobre el tema "Les tasques dels Partits Comunistes i Obrers per enfortir la lluita de la classe obrera contra l'explotació capitalista, les guerres imperialistes i el feixisme, per l'emancipació, pel socialisme ".

La reunió va comptar amb la presència de 104 delegats, en representació de 58 partits comunistes i obrers de 48 països.

La reunió va ser una oportunitat per a l'intercanvi d'opinions i la informació sobre els últims avenços de la reestructuració de l'imperialisme, l'escalada dels moviments feixistes a diferents regions i la recerca de l'emancipació obrint oportunitats per a una vigorosa lluita de la classe obrera. La perspectiva de desenvolupar una acció conjunta i convergent va ser compartida.

La crisi de refugiats va arribar a l'ordre del dia i la necessitat de promoure no només la solidaritat internacionalista, sinó també la consciència de classe en contra de les polítiques de discriminació i les polítiques clientelars abortives es va posar en punta.

La reunió va avaluar la lluita dels pobles europeus contra les polítiques imperialistes dels seus governs i l'explotació domèstica dels treballadors i l'esclavització dels migrants. La determinació de la classe obrera a Grècia per rebutjar la subordinació al xantatge de la UE, BCE, FMI inclòs el rebuig de les negociacions amb la troica va ser valorada. Els resultats de les eleccions a Grècia i Portugal per als comunistes van ser aclamats, qualificat com esperançador i encoratjador.

La doble amenaça a l'Orient Mitjà i Àfrica del Nord causada tant pels jihadistes i l'Estat d'Israel es va confirmar, com per una coalició de facto contra les forces seculars i patriòtics. No només ISIS sinó també altres grups reaccionaris islàmics, especialment els components de la FSA a Síria, tenen un caràcter contrarevolucionari i el seu paper en la legitimació de les intervencions militars ha de ser desxifrat. El suport dels Estats del Golf 'per a aquests grups jihadistes i assalt d'Aràbia Saudita al Iemen va ser condemnat enèrgicament, així com l'amenaça plantejada per l'Estat israelià cap a Síria. Més repugnant és l'augment dels atacs d'Israel al poble palestí, bombardejant zones residencials, portant a terme arrestos. La reunió va manifestar la seva solidaritat amb el poble que resisteixen aquests atacs, especialment a Palestina ia Síria, demanant una lluita sense quarter contra l'imperialisme i el fonamentalisme.


La reunió internacional va contribuir a la consolidació de les polítiques dels partits comunistes i obrers en el desencadenament del moviment obrer a cada país i iniciarà la seva acció comuna contra l'imperialisme, el feixisme aixecant el socialisme com a solució concreta per a l'emancipació.

Altres temes de la reunió de l'acció van ser adoptats pels partits com les directrius que s'han de fer, es van materialitzar i per ser tractats pel Grup de Treball fins que el 18 ª reunió IMCWP.

Istanbul, 1 novembre 2015

Etiquetes de comentaris:




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma