Jordi Miralles era un revolucionari, de jove a la joventut comunista, els Col.lectius de Joves Comunistes (CJC) dels que va ser Secretari General i també al Partit, el Partit dels Comunistes de Catalunya (PCC) del que va ser membre del CC, Comitè Executiu i Director del setmanari Avant.

Persona de profundes conviccions va saber combinar com pocs la lluita revolucionaria de la classe treballadora catalana amb la d'emancipació nacional de Catalunya i sempre va saber mantenir unides aquestes dues reivindicacions de classe i de poble.

Persona metòdica i organitzada va ser exemple per amples generacions de militants comunistes que van aprendre amb ell la política del partit però també la constància organitzativa.

Va tenir importants responsabilitats a Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) de la qual va ser Coordinador General i de la Coalició ICV-EUiA de la qual va ser vicepresident. Diputat al Parlament de Catalunya i en els darrers temps regidor del municipi on residia, Castelldefels.

No es només la seva important trajectòria política la que ens causa admiració, també la seva actitud conseqüent amb les idees del comunisme i el socialisme que ell, com ningú, sabia que necessitaven lluita ideològica, constància i sobre tot, organització.

No perdem només un camarada, perdem una referencia de les esquerres catalanes i dels espais revolucionaris que va saber des dels CJC organitzar la "Unitat de la Joventut" per passar al Partit a organitzar la "Unitat dels treballadors" i la "Unitat de les Esquerres".

Una referència imprescindible, estic convençut que el millor que podem fer per mantindre viu el seu somriure es lluitar per allò que ell va lluitar i seguir organitzats en allò i per allò on ell va organitzar-se. La lluita continua, però, amic, camarada, et trobarem a faltar.

Joan Josep Nuet
Secretari General de Comunistes de Catalunya

Etiquetes de comentaris:




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma