La responsable de l’Àrea Social d’EUiA i candidata de Catalunya Sí Que es Pot ha presentat les propostes sobre democràcia i sobirania de la candidatura que encapçala Lluís Rabell.

La responsable de l’Àrea Social d’EUiA i candidata de Catalunya Sí Que es Pot, Núria Lozano, ha presentat aquest divendres les propostes sobre democràcia i sobirania de la candidatura que encapçala Lluís Rabell. Lozano, integrant de la Comissió de Programa de la candidatura, ha destacat l’aposta per aprofundir en la democràcia participativa, potenciar la transparència de les institucions públiques i garantir la rendició de comptes dels càrrecs electes.

La candidata ha subratllat que el programa de govern contempla dotar d’eines la ciutadania per tal que pugui participar en les qüestions que l’afecten i "tingui dret a decidir-ho tot, tant davant l'Estat com dels mercats". Així, promou que les comissions promotores de les Iniciatives Legislatives Populars exerceixin un paper actiu en la seva tramitació, i que en el cas de que aquestes no prosperin, les signatures recollides serveixin per a poder celebrar una consulta sobre la matèria entre la ciutadania.

L’aplicació de la darrera ILP aprovada al Parlament per lluitar contra els desnonaments i la pobresa energètica impulsada per la PAH, l’Observatori DESC i l’Aliança contra la Pobresa Energètica, ha destacat Lozano, serà un objectiu “prioritari” de Catalunya Sí Que es Pot. “Cap persona ha de patir un desnonament sense abans tenir garantit un habitatge digne”, ha dit la responsable de l’Àrea Social d’EUiA. Així mateix, també es posarà un especial èmfasi en millorar l’atenció a les víctimes de la violència de gènere.

Pel que fa a la lluita contra la corrupció, la candidata ha assenyalat que no només cal perseguir els corruptes, sinó també els corruptors, “dels quals sovint ens oblidem”. Per això, el programa de Catalunya Sí Que es Pot contempla una “acció integral contra la corrupció” que entre d’altres mesures estableix que les empreses participades per persones condemnades per corrupció no puguin fer contractes amb les administracions públiques.

"Es tracta d'un programa de govern pel canvi que configura una Catalunya que es defineix com a nació amb dret a decidir el seu futur", ha explicat Lozano, que ha insistit en la necessitat d’adoptar un marc que faci possible aquest anhel. La candidata ha conclòs que el programa presentat avui “ens permet definir un nou model de país més lliure, inclusiu, i participat, on la qualitat democràtica sigui garantia de drets i llibertats”.

Font: EUiA

Etiquetes de comentaris: , ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma