“Si tanquem bé l’acord català, estarem fent un favor a l’esquerra del conjunt de l’estat; serà un exemple”, afirma el coordinador general i candidat, Joan Josep Nuet.

Suport “massiu” de l’afiliació d’EUiA a l’inici d’acord polític per a la confluència amb altres forces polítiques transformadores de cara a les eleccions catalanes del proper 27 de setembre. Un 90,98% dels i les afiliades a la formació que van participar en el referèndum celebrat dimecres i dijous sobre aquest acord i han donat suport. Així ho ha explicat aquest divendres el coordinador general de la formació, Joan Josep Nuet, en una roda de premsa en què també ha anunciat els noms dels i les candidates d’EUiA a les quatre demarcacions. “Anem a totes, EUiA ja ha fet els seus deures”, ha afegit Nuet, que ha afegit que “si tanquem bé l’acord català, estarem fent un favor a l’esquerra del conjunt de l’estat; serà un exemple”.

EUiA ha recorregut a la forma del referèndum intern per validar l’inici d’acord de confluència amb ICV, Podem i Procés Constituent: els i les afiliades van poder expressar la seva opinió de forma telemàtica dimecres passat o votant presencialment aquest dijous. Gairebé un 91% dels que ho han fet han donat suport a l’inici d’acord. Un 6,28% hi ha votat en contra. I un 2,74% s’ha abstingut.

Així mateix, Nuet ha informat que la comissió nacional que la formació celebrarà aquest divendres proclamarà els i les caps de llista d’EUiA que s’integraran en la candidatura de confluència: seran ell mateix a la demarcació de Barcelona, el regidor a Blanes Joan Salmerón a la de Girona; la regidora a Roda de Berà Encarna Ramírez a la de Tarragona; i Adrià B. Calero a la de Lleida.

“El nou espai comença a ser una realitat”, ha saludat Nuet, tot recordant que aquest “nou espai” és una aposta estratègica adoptada per EUiA en la seva sisena assemblea, el 2012.

“Anem a totes, i aquest inici d’acord de confluència ho permet”, ha dit Nuet, que ha afegit que anem “a jugar a tenir el president de la Generalitat, a governar Catalunya, a que hi hagi una alternativa a Catalunya a les polítiques de retallades que han practicat CDC, UDC, i que han tingut el suport d’ERC”. La confluència de les forces transformadores, ha afegit, “és també una alternativa a la corrupció que ha minat CDC i UDC, i és també una alternativa amb un nou projecte de país que farà un procés per a tots i totes les catalanes”.

D’aquesta forma la confluència de cara a les eleccions catalanes “agafa el testimoni de les victòries d’Ahora Madrid i de Barcelona en Comú, i esperem que l’acord català i el resultat del 27 de setembre entregui el testimoni a les eleccions generals”, ha confiat Nuet.

Eleccions generals: “tothom està parlant amb tothom”

Precisament sobre les eleccions a l’estat espanyol, i a preguntes dels i les periodistes, Nuet ha afirmar que “ara la prioritat és tancar l’acord català, i inclús tot el que passi a les generals està molt pendent de l’acord català: crec que la influència de l’acord català determinarà quin acord es fa a les generals”. “Si tanquem bé l’acord català, estarem fent un favor a l’esquerra del conjunt de l’estat; serà un exemple”, ha afegit el coordinador d’EUiA, que ha apuntat que en aquest sentit hi ha un “diàleg intens; tothom està parlant amb tothom, i algunes d’aquestes reunions són públiques, i altres no”.

Font: EUiA

Etiquetes de comentaris: , , ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma