El coordinador general d’EUiA saluda la victòria al referèndum del ‘no’, que “era un sí a Europa i un sí en contra de les polítiques d’austeritat contra la sobirania dels pobles”.

El coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, ha saludat aquest dilluns la victòria del ‘no’ al referèndum sobre les mesures d’austeritat organitzat aquest diumenge a Grècia pel govern de Syriza encapçalat per Alexis Tsipras. Un no (oxi en grec) que “era un sí a Europa i un sí en contra de les polítiques d’austeritat contra la sobirania dels pobles”, ha dit Nuet. El coordinador d’EUiA ha considerat que després d’aquest triomf és ara necessari “que a Europa s’obri un altre front que ajudi a Grècia a derrotar globalment a Europa les polítiques de la troika, i aquest altre front té possibilitats a Catalunya i a Espanya” al setembre i al novembre, ha assenyalat Nuet. Nuet ha fet aquestes declaracions després d'una victòria que va ser celebrada a Barcelona, aquest diumenge a la nit, amb una concentració a la plaça de Sant Jaume, a la qual van acudir nombrosos activistes d'EUiA.

“Grècia no para de sorprendre’ns positivament”, ha dit Nuet per celebrar la “victòria tan contundent del no sobre el sí al referèndum celebrat aquest diumenge a Grècia: malgrat que molts mitjans recollien enquestes que apuntaven a un resultat ajustat, el ‘no’ s’ha imposat amb una majoria del 61%. Ha guanyat a totes les circumscripcions del país hel·lè. Aquest resultat que va ser acollit amb manifestacions d’alegria dels i les ciutadanes, que per exemple es van concentrar fins ben entrada la matinada a la plaça del Sintagma a Atenes.

Aquest triomf, ha assenyalat Joan Josep Nuet, demostra que “la fortalesa del projecte d’unitat popular que encapçala Tsipras és molt important”. “Avui per derrotar la troika calen aquest tipus de candidatures, aquest tipus de partits i aquest tipus de polítiques: majoritàries, d’esquerres i de participació popular”, ha assenyalat Nuet sobre l’aposta de Syriza, que, com EUiA, és una de les formacions que integren el Partit de l’Esquerra Europea.

“Al setembre i al novembre s’ha d’obrir un altre front que, conjuntament amb la voluntat grega, trenqui les polítiques d’austeritat”

Més enllà de la situació a l’interior de Grècia, Nuet ha assenyalat també que el que necessita ara aquell país “és que siguem ferms en defensa d’aquest projecte” de Syriza. “Al setembre i al novembre s’ha d’obrir un altre front que, conjuntament amb la voluntat grega, trenqui les polítiques d’austeritat, doni esperança als pobles europeus, els ensenyi que el camí són les polítiques alternatives i les candidatures unitat popular per derrotar la dreta i derrotar la troika, i això avui és possible perquè Grècia ho ha demostrat, i ho demostrarà Catalunya al setembre i la resta de pobles d’Espanya el novembre i el desembre”, ha esperonat el coordinador general d’EUiA.

“Les polítiques de l’austeritat avui saben, i per això estan lluitant tan aferrisadament contra Syriza i contra Tsipras, que poden ser derrotades i que a Europa comença a créixer un alternativa global, que Grècia ens ha ensenyat el camí, que seguiran Catalunya i Espanya, i que després poden seguir altres pobles, com Itàlia, Portugal o altres”, ha conclòs Nuet.

Celebració a la plaça de Sant Jaume

La victòria del ‘no’ a l’austeritat al referèndum grec també va ser celebrada, aquest diumenghe a la nit a Barcelona, per alguns centenars de persones que es van aplegar a la plaça de Sant Jaume. Allà van celebrar la dimissió del cap de l’oposició conservadora al govern de Syriza, Andonis Samaras, i van reclamar també la d’Artur Mas i Mariano Rajoy, valedors de les mateixes polítiques a Catalunya i a Espanya. A la concentració van acudir nombrosos membres d’EUiA, entre ells el diputat d’ICV-EUiA David Companyon i la responsable de Solidaritat i Pau d’EUiA, Àngels Tomàs.

Font: EUiA

Etiquetes de comentaris:




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma