Ja avança cap al Parlament la III Marxa contra l’atur, la pobresa, la precarietat i la desigualtat. L’acció, que durant els propers tres dies recorrerà tota l’àrea metropolitana en defensa dels drets socials i de mesures com la Renda Garantida o la ILP pel Dret a l’Habitatge i contra la Pobresa Energètica, ha arrencat aquest dilluns al matí de la plaça de l’Ajuntament de Badalona.

A l’inici de la marxa han acudit diversos activistes d’EUiA, com el diputat d’ICV-EUiA David Companyon i la regidora badalonina María Gallardo, així com els responsables de les àrees de Món del Treball, Jesús Garcia, i de Solidaritat i Pau de la formació, Àngels Tomàs.

La III Marxa contra l’atur, la pobresa i la desigualtat també arrencarà aquest dilluns de Santa Coloma de Gramenet, Montcada i Granollers. Dimarts i dimecres també arrencaran marxes des d’altres ciutats, com Ripollet, Sabadell, l’Hospitalet de Llobregat, Martorell, Rubí, Cerdanyola, Terrassa, o Sant Vicenç dels Horts, entre d’altres. Les marxes confluiran dijous a les sis de la tarda a la plaça de Sant Jaume, des d’on sortirà una manifestació fins al Parlament de Catalunya.

Les marxes reivindicaran mesures contra l’atur i contra la pobresa energètica, i reclamaran també que s’implementin polítiques contra la precarietat laboral i la desigualtat que ha generat la crisi econòmica i social, que colpegen especialment les classes populars, tal i com van explicar representants d’entitats com la ILP per una renda garantida, l’Aliança contra la Pobresa Energètica, la PAH o assemblees d’aturats la setmana passada en l’acte de presentació de l’acció, al qual va acudir la diputada Lorena Vicioso.

Aquest matí desenes de persones s’han aplegat a la plaça de la Vila de Badalona, d’on ha arrencat la marxa. Abans, els i les marxistes han estat rebudes al saló de plens per l’equip de govern municipal, format per Badalona en comú, ERC i ICV-EUiA, i encapçalat per l’alcaldessa Dolors Sabater, que ha escoltat les reivindicacions de la marxa.

A l’acte han acudit nombrosos activistes d’EUiA, entre ells el diputat David Companyon, que ha participat en el primer tram de la marxa, fins a Santa Coloma de Gramenet.

Etiquetes de comentaris: , , , , ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma