El membre de la comissió d’investigació del frau fiscal desitja “que Sabadell hagi passat la pàgina fosca del bustisme a les eleccions del passat 24 de maig”.

Dura interpel·lació a l’exalcalde de Sabadell i convicte per tràfic d’influències, Manuel Bustos (PSC) aquest dilluns al Parlament per part del diputat d’ICV-EUiA i membre de la comissió d’investigació del frau fiscal Joan Mena. Mena, que encara és regidor de l’Ajuntament de la cocapital vallesana, ha començat lamentant que l’exbatlle “ha avergonyit el nom de Sabadell fins a arrossegar la ciutat al fang dels grans casos de corrupció”, i tot seguit li ha demanat explicacions sobre les seves relacions amb polítics i empresaris, ara sota investigació. Mena ha acabat citant el periodista d’investigació i també sabadellenc Xavier Vinader, que va denunciar l’”omertà” de l’etapa bustista, i ha conclòs la seva intervenció “desitjant que Sabadell hagi passat la pàgina fosca del bustisme a les eleccions del passat 24 de maig”, en les quals va emergir com a segona força més votada per darrera del PSC ‘Unitat pel canvi a Sabadell’, que aplega ICV, EUiA, activistes de Podem i ciutadanes i ciutadans a títol individual.

Aquest dilluns ha arribat el torn del cas Bustos a la comissió d’investigació del frau fiscal, endegada arran de l’esclat del cas Pujol l’estiu passat. El Parlament han comparegut tant l’excalcalde com el seu germà i també exregidor sabadellenc, Francesc Bustos. També està prevista la compareixença de Daniel Fernmández, exsecretari d’organització del PSC, i de María Elena Pérez, tots dos condemnats i inhabilutats, com els germans Bustos, per tràfic d’influències i, en el cas de l’exalcaldessa, per prevaricació.

“El dia més trist de la meva trajectòria política”

“Li puc ben assegurar que avui, segurament, és el dia més trist de la meva trajectòria política”, ha començat dient Mena a Manuel Bustos. “Mai em pensaria que formaria part d’una comissió d’investigació parlamentària que interrogués a qui ha estat alcalde de la meva ciutat durant 13 anys, acusat per corrupció i declarat delinqüent per un jutjat”, ha afegit.

“Vostè ha avergonyit el nom de Sabadell fins a arrossegar la ciutat al fang dels grans casos de corrupció”, ha constatat el diputat roig i verd i veí sabadellenc. Enfront d’aquest “estil Bustos”, Mena ha reivindicat la memòria de l’excalcalde del PSUC Antoni Farrés, conegut per haver denunciat els intents de suborn d’empresaris de la construció.

De l’exemple de Farrès a l’estil Bustos

“Hem passat d’un alcalde que era un exemple de demòcrata, de lluitador i de responsabilitat ètica davant de la corrupció, a un alcalde, vostè, que s’ha convertit en vergonya de la vida política sabadellenca”, ha contraposat Mena, que també ha lamentat els silencis i les evasives amb què Bustos va reacionar a la seva imputació.

Tot seguit Mena ha interpel·lat Bustos sobre les seves relacions amb constructors locals, amb polítics d’altres grups i li ha demanat que reveli qui li va comunicar que tenia el telèfon punxat. Preguntes a les quals Bustos, en general, ha respost amb evasives.

Mena ha lamentat l’actitud de Bustos davant de la comissió. “Primer, minimitza els delictes que se li imputen”, ha denunciat el diputat d’ICV-EUiA, que també ha lamentat que Bustos “acusa que hi ha una mà negra, una conspiració, que el vol enfonsar políticament” i, en tercer lloc, “acusa Sabadell de ser una ciutat xenòfoba, que no accepta un alcalde que ve de fora, quan vostè sap i és conscient que Sabadell és una ciutat que s’ha construït gràcies a totes les persones que han vingut de fora”. Finalment, ha constatat Mena, Bustos “fa del victimisme una estratègia de la seva defensa política”.

Mena acaba citant Vinader

El diputat d’ICV-EUiA i encara regidor sabadellenc ha acabat citant un passatge sobre l’era Bustos redactat per Xavier Vinader, en què aquest periodista també sabadellenc –“la veu de la decència i de la dignitat”, l’ha qualificat Mena–denunciava el clima d’impunitat del qual va gaudir l’exbatlle socialista. “Molta gent sabia el que estava passant, però una immensa majoria xiulava o mirava a una altra banda”, començant pels mitjans de comunicació i acabant per els institucions econòmiques, com el Banc de Sabadell o gremi de fabricants, va denunciar el periodista i ha recordat Mena aquest dilluns al Parlament: “Per acció o per omissió, la legió de pecadors, ha estat àmplia”, afegia Vinader.

Així ho ha recordat Mena, que ha acabat “desitjant que Sabadell hagi passat la pàgina fosca del bustisme a les eleccions del passat 24 de maig”. En aquestes eleccions, Unitat pel canvi a Sabadell va ser la segona força més votada després del PSC, i ara diverses formacions polítiques negocien per desbancar els hereus del bustisme.

Font: EUiA

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma