El consell nacional d’EUiA emplaça la resta de “forces polítiques i socials de canvi” a sumar per traduir la majoria social en majoria política


Nuet insta a la resta de forces d’esquerra a bastir “una candidatura guanyadora, de confluència” a les eleccions catalanes

El consell nacional d’EUiA emplaça la resta de “forces polítiques i socials de canvi” a sumar per traduir la majoria social en majoria política

El coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, ha llençat aquest dissabte des del consell nacional de la formació una crida a la resta de forces d’esquerres per tal de bastir “una candidatura guanyadora, de confluència” que repliqui a les eleccions catalanes els èxits assolits per les esquerres alternatives a les passades eleccions del 24-M. Aquesta candidatura, ha afegit Nuet, ha d’aplegar forces polítiques, “però sobretot la ciutadania crítica que vol fer política”. Nuet ho ha afirmat al barri barceloní de Sant Andreu, on EUiA ha celebrat un consell nacional per avaluar els resultats electorals del passat 24-M. En la resolució aprovada, el moviment polític i social constata “que l’aposta política d’EUiA i de la coalició ICV-EUiA per sumar i confluir amb d’altres actors socials i polítics ha estat un encert” i emplaça la resta de “forces polítiques i socials de canvi” a sumar per traduir la majoria social en majoria política. La resolució s'ha aprovat amb cap vot en contra i una abstenció.

“L’ambient és extraordinari, la gent està contenta, perquè com a EUiA hem tret més vots, hem tret més regidors, tindrem més alcaldies, i sobretot el nostre nivell d’influència política augmenta”, ha comentat Nuet sobre el clima del consell nacional d’aquest dissabte. “El projecte polític d’EUiA queda reforçat de cara als reptes polítics que vénen en el calendari exigent que tindrem a la tardor”, ha afegit Nuet. La formació va aconseguir una setantena de regidors el 24-M, va refermar les seves alcaldies a Altafulla, Olesa i Montornès –assolint majories absolutes a aquestes dues darreres– i va guanyar els comicis en nous municipis com Sentmenat. Ho va aconseguir després que la coalició amb ICV aconseguís passar dels 242.021 vots el 2011 als 366.611 aquest diumenge, i del 8,43 a l’11,78% dels vots emesos.

“La idea de la confluència, de la suma, de la unitat popular o del nou espai, ha estat el que ha donat els millors resultats”, ha constatat Joan Josep Nuet, que ha citat exemples com el de Barcelona o el de Mollet, on una confluència d’EUiA amb ICV i Podem ha empatat a regidors amb el PSC i pot disputar l’alcaldia.

Aquestes confluències “és el que hem de seguir treballant de cara al 27 de setembre si es confirmen les eleccions al Parlament de Catalunya2, ha dit Nuet. “Hem d’anar a una candidatura guanyadora, de confluència, de suma, d’unitat popular, on hi ha forces polítiques, però sobretot la ciutadania crítica que vol fer política, que vol donar un pas endavant, i que vol canviar Catalunya”, ha esperonat el coordinador d’EUiA.

Si es produeix aquesta confluència, ha afegit, “podem guanyar, podem tenir la presidència de la Generalitat,”. “Hem d’anar a una candidatura d’aquesta característiques que recomenci el país, suposi una nova oportunitat per al país, fent passar enrere l’experiència de CiU i iniciant una nova cultura política i una nova experiència política on les esquerres i la unitat popular siguin protagonistes”, ha conclòs Nuet.

EUiA acorda “traslladar les experiències i els aprenentatges de les confluències municipals a l’escenari català i estatal”

En la resolució debatuda aquest dissabte, EUiA agraeix el suport rebut de la ciutadania i felicita l’esforç fet per la militància, i saluda que “el cicle de canvi que vam anunciar per aquest 2015 ha començat”: “a Catalunya, el mapa polític ha girat a l’esquerra i vers les forces que defensen l’exercici del dret a decidir”. Així mateix, la resolució debatuda saluda la victòria de BComú a Barcelona i rebutja “les declaracions i les pressions polítiques que des del primer dia, i sense encara haver pres possessió, està realitzant la Generalitat De Catalunya, i el propi President, en contra de la candidatura de Barcelona en Comú”.

“Constatem que l’aposta política d’EUiA i de la coalició per sumar i confluir amb d’altres actors socials i polítics ha estat un encert”, afegeix el text debatut, que recorda que allà on s’han produït confluències s’han produït grans avenços electorals. Per això, l’organització ha acordat “traslladar les experiències i els aprenentatges de les confluències municipals a l’escenari català i estatal”, i emplaça “el conjunt de forces socials i polítiques de canvi a trobar fórmules de suma que permetin articular en majoria política i institucional el que avui ja és socialment majoritari”.


GABINET DE PREMSA
Esquerra Unida i Alternativa



Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma