Comunicat de Comunistes de Catalunya sobre l'operació repressiva portada a terme avui a Barcelona contra el moviment anarquista

Cap a les 5.15 h d’aquesta matinada, un operatiu d’uns 700 agents dels Mossos d’Esquadra ha endegat una gran operació contra el moviment anarquista i llibertari de Barcelona, ordenada per l’Audiència Nacional de Madrid i que ha rebut el nom d’Operació Pandora. Fins al moment han estat detingudes 11 persones.

Durant el transcurs del dia han sigut assetjats i registrats diferents domicilis particulars i els centres socials de la Kasa de la Muntanya, l’Ateneu Llibertari del Palomar i l’Ateneu Anarquista del Poble Sec, amb un desplegament espectacular i sobredimensionat.

El pretext de les actuacions ha sigut un cop més el de la desarticulació d’una suposada organització terrorista que hauria perpetrat diferents atemptats a la ciutat. Nosaltres, en canvi, entenem que aquests greus esdeveniments s’emmarquen dins la creixent estratègia repressiva i criminalitzadora de l’Estat contra totes aquelles persones, organitzacions i moviments que planten cara als atacs i retallades brutals que venim patint els treballadors i les classes populars de manera creixent durant els darrers anys.

Les desenes de procediments judicials oberts contra sindicalistes, amb peticions de centenars d’anys de presó per part de la Fiscalia i algunes sentències condemnatòries (Ana i Tamara, Carlos i Carmen), el muntatge policial contra l’Alfon de Vallecas, el desallotjament de Can Vies, la detenció de Jone Amezaga, són només alguns dels casos més coneguts d’aquest increment de la dinàmica repressiva i de persecució contra les lluites socials, que ha sofert un canvi qualitatiu amb l’aprovació aquesta setmana de l’anomenada “llei mordassa”, que restringeix i criminalitza la protesta al temps que dóna major impunitat a govern i policia.

Des de Comunistes de Catalunya ens volem solidaritzar amb els companys i companyes que avui estan patint la violència repressiva de l’Estat, així com amb totes les persones que es troben arreu de l’Estat espanyol en processos d’aquestes característiques. Així mateix volem fer una crida a participar de les mobilitzacions que es duguin a terme contra la “llei mordassa”, com la convocada aquest dissabte 20 de desembre a les 12 h a la plaça Universitat de Barcelona.

Comunistes de Catalunya
Secretaria de Comunicació

Barcelona, 16 de desembre de 2014




Fotografia de La Directa

Etiquetes de comentaris:




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma