Comunicat de Comunistes de Catalunya sobre l'alliberament dels presos cubans i la fi del bloqueig a Cuba.

En el dia d'avui, 17 de desembre, els presidents de Cuba i dels Estats Units, simultàniament, han declarat l'inici d'una nova etapa en les relacions entre els dos països, amb l'establiment de relacions diplomàtiques.

El criminal bloqueig econòmic, comercial i financer que els EUA porten a terme contra Cuba des de fa més de 50 anys, amb l'objectiu de sotmetre per fam i necessitat al poble cubà, han portat a l'aïllament internacional dels Estats Units i la seva política imperialista, condemnada a les Nacions Unides per tots els països, excepte l'estat sionista d'Israel.

El fracàs de la política agressiva contra Cuba, de sancions, actes terroristes i ingerències, porten avui al president Obama a reconèixer públicament aquest fracàs.

La fermesa de la Revolució Cubana que no ha renunciat als seus principis, demostra que és possible fer front a l'imperialisme quan en la defensa de la revolució s'implica tot el poble i disposa d'herois com els 5 antiterroristes cubans injustament empresonats als EUA.

Celebrem l'alliberament dels tres cubans, Gerardo Hernández Nordelo, Ramón Labañino Salazar i Antonio Guerrero Rodríguez i el seu retorn a Cuba.

Felicitem al poble de Cuba, al seu govern, al Partit Comunista, a l'ICAP i al Moviment internacional de solidaritat amb els 5, especialment al Comitè Internacional per la Llibertat dels 5, pel treball realitzat durant 16 anys.

Felicitem igualment a Defensem Cuba, pel treball solidari realitzat a Catalunya per la causa de l'alliberament dels 5, així com als parlamentaris de la CUP, ICV i EUiA que es van pronunciar per la seva llibertat i van solidaritzar-se amb els 5 i les seves famílies.

El Bloqueig ha de cessar immediatament i ha de ser restituïda la sobirania cubana en el territori il·legalment ocupat pels EUA de la Base de Guantánamo.

Pel cessament immediat de les ingerències, tant dels EUA com de la UE i del Govern de Rajoy en els assumptes interns de Cuba.

Respecte a la independència i sobirania de Cuba i el dret del poble cubà a la seva lliure autodeterminació.

Fins a la Victòria sempre, en el camí cap al Socialisme.


Comunistes de Catalunya


Barcelona, a 17 de desembre de 2014Versión en castellano
COMUNICADO DE COMUNISTES DE CATALUNYA

En el día de hoy, 17 de Diciembre, los Presidentes de Cuba y de Estados Unidos, simultáneamente, han declarado el inicio de una nueva etapa en las relaciones entre los dos países, con el establecimiento de relaciones diplomáticas.

El criminal bloqueo económico, comercial y financiero que los EEUU llevan a cabo contra Cuba desde hace más de 50 años, con el objetivo de rendir por hambre y necesidad al pueblo cubano, han llevado al aislamiento internacional de los Estados Unidos y su política imperialista, condenada en las naciones Unidas por todos los países, excepto el estado sionista de Israel.

El fracaso de la política agresiva contra Cuba, de sanciones, actos terroristas e injerencias, llevan hoy al Presidente Obama a reconocerlo públicamente.

La firmeza de la Revolución Cubana que no ha renunciado a sus principios , demuestra que es posible hacer frente al imperialismo cuando en la defensa de la revolución se implica todo el pueblo y dispone de héroes como los 5 antiterroristas cubanos injustamente encarcelados en los EEUU.

Celebramos la liberación de los tres cubanos, Gerardo Hernández Nordelo, Ramón Labañino Salazar y Antonio Guerrero Rodríguez y su regreso a Cuba.

Felicitamos al pueblo de Cuba, a su gobierno, al Partido Comunista, al ICAP y al Movimiento internacional de solidaridad con los 5, especialmente al Comité Internacional por la Libertad de los 5, por el trabajo realizado durante 16 años.

Felicitamos igualmente a Defensem Cuba, por el trabajo solidario realizado en Catalunya por la causa de la Liberación de los 5 así como a los parlamentarios de la CUP , ICV y EUiA que se pronunciaron por su libertad y solidarizaron con los 5 y sus familias.

El Bloqueo debe cesar inmediatamente y debe ser restituido a soberanía cubana el territorio ilegalmente ocupado por los EEUU de la Base de Guantánamo.

Por el cese inmediato de las injerencias , tanto de los EEUU, como de la UE y del Gobierno de Rajoy en los asuntos internos de Cuba.

Respeto a la independencia y soberanía de Cuba y el derecho del pueblo cubano a su libre autodeterminación.

Hasta la Victoria siempre , en el camino hacia el Socialismo.


Comunistes de Catalunya


Barcelona, a 17 de diciembre de 2014

Etiquetes de comentaris: ,
Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma