“Avui Rajoy i el PP s'han convertit en un dels principals problemes dels catalans, i hem de tenir un full de ruta per fer-lo fora de la Moncloa”: amb aquesta constatació ha reaccionat el coordinador general d'EUiA i diputat de l'Esquerra Plural al Congrés, Joan Josep Nuet, a la compareixença d'aquest dimecres de Mariano Rajoy, que ha insistit en la seva negativa a negociar sobre l'exercici del dret a decidir dels i les catalanes malgrat la massiva mobilització en defensa d'aquest dret de diumenge passat. Nuet ha lamentat que, al seu parer, al PP s'hagi imposat la via més extremista, “que per activar-se i mobilitzar-se necessita tenir un enemic”: primer el va trobar al País Basc i ara, ha dit, a Catalunya. D'altra banda, Nuet també ha lamentat la intenció de la fiscalia de querellar-se contra Artur Mas: “no es pot jutjat 2,3 milions de persones”, ha dit el coordinador d'EUiA, que ha advertit que “aquesta via el que fa és que el procés es radicalitzi encara més”.

Nuet ha constatat des dels passadissos del Congrés espanyol que Mariano Rajoy, en la seva compareixença d'aquest dimecres, “no només no ha donat ni un bri d'esperança, sinó ni tan sols s'ha mostrat disposat a escoltar”.
Això evidencia, ha constatat el coordinador d'EUiA, que “al PP s'ha imposat al sector més extremista; un sector que per activar-se i mobilitzar-se necessita tenir un enemic”. “Ja ho van fer amb el conflicte del País Basc, i ara ho fan amb el conflicte de Catalunya: aquest sector mira de treure rèdit electoral i mobilitzar un electorat extrem fent servir els prejudicis històrics i la creació d'un enemic, i l'enemic en aquest moment són els independentistes i en general els catalans”, ha afegit el també diputat de l'Esquerra Plural.
“Avui Rajoy i el PP s'han convertit en un dels principals problemes dels catalans, i hem de tenir un full de ruta per fer-lo fora de la Moncloa”, ha dit Nuet, que ha recordat que “el proper mes de maig tindrem una oportunitat, perquè el podem fer fora del País Valencià i de Madrid, i el podem fer encara més petit a Catalunya; i el novembre tindrem l'oportunitat de fer-lo fora de la Moncloa”.

Rajoy, ha conclòs Nuet, ha esdevingut “un gran problema per a Espanya, a qui porta per la via autoritària, i per Catalunya, perquè imposa la via del no-diàleg”. El coordinador, en canvi, ha defensat la via del diàleg com a solució a una qüestió que, ha insistit un cop més, és política.
Sobre la querella: “L'únic que farà és reforçar el procés a Catalunya”

Per això Nuet també ha rebutjat, d'altra banda, la querella que pretén presentar la fiscalia contra Artur Mas pel procés participatiu de diumenge, “L'únic que farà és reforçar el procés a Catalunya i el president Mas; és absolutament contradictori amb els objectius de Rajoy voler-lo convertir en un màrtir”, ha assenyalat Nuet, que també ha advertit que “no es pot jutjat 2,3 milions de persones. Aquesta via el que fa és que el procés es radicalitzi encara més”, ha conclós, després de penjar al seu Twitter, com a resposta a Rajoy, una foto d'ell participant davant d'una urna diumenge passat.


Font: Nuet: “Rajoy i el PP s'han convertit en un dels principals problemes dels catalans, i hem de tenir un full de ruta per fer-los fora”

Etiquetes de comentaris:




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma