Cinc partits ucraïnesos de la Rada Suprema (Parlament del país) van aconseguir el passat divendres un acord de coalició que promou l'ingrés del país a l'OTAN.

"Estic segur que el recent anunci de Kíev només desembocarà en una situació al voltant d'Ucraïna encara més complexa (...). Considero que aquesta decisió és la més destructiva per al sistema de la seguretat europea i el procés diplomàtic de totes les que s'han pres en les últimes dècades ", ha opinat aquest dimarts el vicecanceller rus, Serguei Riabkov.

"[La decisió] no donarà més seguretat a Ucraïna. Tampoc millorarà la vida del poble ucraïnès. És conseqüència de les il·lusions en què viuen els líders de Kíev i, desafortunadament, també molta gent a Occident. Aquestes il·lusions suposen que el joc geopolític occidental domina el món, mentre que la vida de la gent no val res. Sento molt que aquestes idees hagin conquerit a aquests líders ", ha destacat Riabkov.

La intenció de Kíev d'avançar cap a la integració en l'Aliança de l'Atlàntic Nord va ser rebuda amb escepticisme també en diversos Estats de la Unió Europea. Alemanya va declarar que veu "a Ucraïna mantenint relacions de col·laboració amb l'OTAN, però no com a membre de l'Aliança". França, al seu torn, va puntualitzar que aquest objectiu del Govern de Poroshenko "és un problema" que pot impedir la consecució de la pau al país.

Font: RT

Etiquetes de comentaris: , ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma