El portaveu adjunt d'ICV-EUiA retreu al president que posar vetos a la comissió sobre el cas Pujol és “torpedinar una democràcia on ho volem saber tot i on ho volem decidir tot”.

“Vostè demana una llista unitària de país. De quin país, senyor Mas?”, ha demanat aquest dimecres el portaveu adjunt d'ICV-EUiA, Joan Mena, al president de la Generalitat, Artur Mas. D'un país “que veta les compareixences en una comissió d’investigació o del país que vol fer net”, ha qüestionat Mena un dia després de la conferència que va oferir Mas, en què va proposar una llista mixta independentista mixta de personalitats públiques i de partits. El portaveu adjunt roig i verd i membre de la comissió d'investigació del frau fiscal i el cas Pujol ha denunciat així el veto imposat per CiU, el PSC i en part el PP a diverses de les compareixences sol·licitades en aquesta comissió, que ha titllat de “vergonyós” i d'”exercici d’opacitat parlamentària”. Imposar aquests vetos, ha denunciat Mena, suposa “torpedinar una democràcia on ho volem saber tot i on ho volem decidir tot”.

“No farem un país nou sense fer un país net, i un país net no es fa pactant des de l’opacitat vetos a les comissions d’investigació”, ha advertit Mena a Artur Mas. “Ho vam viure a la comissió de sanitat”, on CiU, el PSC i en part el PP ja van pactar vetar algunes conclusions, “i ho estem vivint a la del frau fiscal”, ha constatat el portaveu adjunt d'ICV-EUiA, tot advertint que “encara estan a temps de corregir-ho”.

En aquest sentit, Mena ha advertit que “aprovar una comissió d’investigació per després vetar les compareixences és gesticular, és cosmètica”. “I contra la corrupció no necessitem cosmètica, necessitem una cirurgia d’emergència, una cirurgia per amputar la corrupció de la vida pública”, ha reclamat el roig i verd.

Mas s'ha escudat recordant que un índex de transparència ha donat una alta puntuació al seu Govern. Mena, que a més de diputat és regidor a Sabadell, li ha recordat que aquest és el mateix índex que distingia el govern de Manel Bustos, l'exalcalde sabadellenc que va dimitir perquè està imputat en un cas de presumpta corrupció. El diputat d'ICV-EUiA ha confiat que Bustos no sigui un exemple per Mas.

“En el meu país, president, no es vetaria un pla de treball que pretén fer net com vostès”

Davant dels vetos a la comissió contra el frau fiscal i sobre el cas Pujol, i un dia després de la conferència que va oferir el cap de CDC, Mena li ha reclamat pel model de país que hauria de perseguir la llista que vol fer Mas i que ell anomena “de país”. “De quin país?”, ha demanat Mena, “de qui mira cap a una altra banda en la corrupció o de qui s’enfronta?”. “En el meu país, president, no es vetaria un pla de treball que pretén fer net com vostès, amb els seus pactes, han fet”, ha afegit Mena.

Però el portaveu adjunt d'ICV-EUiA ha anat més enllà de la lluita contra la corrupció, i ha defensat que el seu model de país, a més de net, és lliure i just. “El nostre país viu una situació d’emergència social i democràtica; la pobresa zero i la corrupció zero han de ser dos elements prioritaris per Catalunya”, ha reclamat Mena.

Per això, el portaveu adjunt d'ICV-EUiA ha reclamat al cap de CDC i president de la Generalitat que no esperi a l'any vinent, com va anunciar dimarts, per explicar el seu model de país. “Comenci ja; i no ho expliqui, actuï”, ha esperonat Mena, que ha afegit que “la millor manera d’explicar-se un govern és a través de l’acció. “La diferència entre un candidat i un president és que el candidat explica i el president actua; sembla com si vostè hagués confós volgudament els papers”, ha dit Mena.

Ho ha denunciat després de lamentar que la conferència de Mas representa “el seu full de ruta personal, més preocupat per la llista conjunta que per una consulta amb mandat democràtic, amb un interès clar de dur a terme unes eleccions amb les seves regles”, sense “referències a elements que avui també preocupen els catalanes”.

25-N

Mena ha fet aquesta interpel·lació lluint, com la resta de diputades i diputats d'ICV-EUiA, un adhesiu contra la violència de gènere a la solapa. D'aquesta forma, el grup roig i verd ha commemorat el Dia Internacional contra la Violència Masclista, que es va celebrar aquest dimarts.

Font: EUiA

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma