Comunicat del Partit Comunista dels Pobles de Turquia
L'acord signat amb els EUA per a proporcionar entrenament militar a l'oposició siriana al nostre país aplana el camí per a nous perills contra el nostre poble i la pau a la regió. Com Partit Comunista dels Pobles de Turquia una vegada més vam advertir AKP: Cancel·lin Immediatament aquests plans i posar fi a tota l'agressivitat contra les terres sirianes.



Era ben sabut que s'estaven brindant armes i entrenament durant anys a bandes jihadistes al nostre país, juntament amb tot tipus de suport logístic, com a resultat de la política de Síria de l'AKP. Ara AKP i els EUA són l'objectiu de dur a terme aquesta política de manera oberta i en una escala major i més completa.

Aquests plans de l'oposició, que s'afirma que és "moderat" no poden ser acceptats pel nostre poble. Com és conegut, els mitjans de comunicació de l'AKP van fer la cobertura que en l'acord entre Biden i Davutoglu-Erdoğan, es van fer plans per proporcionar entrenament militar i armes pesades per part de Turquia i els EUA en virtut de la lluita contra ISIS, a més de dos mil membres de la oposició siriana.

En primer lloc, el pla sota aquest acord viola el dret internacional, així com treure al nostre país en nous conflictes. És un delicte proporcionar entrenament militar als ciutadans i immigrants d'un Estat legítim, sense l'aprovació d'aquest estat. L'adopció d'aquestes mesures, sense reconèixer la legitimitat de l'Estat sirià augmentarà l'amenaça de conflicte i guerra a la regió.

En segon lloc, és una mentida que les organitzacions que duen a terme l'activitat amb noms com "Coalició Nacional Síria" o "Exèrcit Lliure Sirià" (FSA) són "moderat". Bandes jihadistes armats que operen actualment sota FSA són responsables de moltes massacres sectàries a la guerra que van lliurar againt l'estat sirià.

En tercer lloc, malgrat les afirmacions que aquesta oposició és contra ISIS i que és "moderat", és ben conegut per tots els partits que Síria com un tot es dirigeix ​​amb aquests plans. És evident que aquesta força militar que s'estableixin contra ISIS serà, en el futur enfrontar a l'exèrcit sirià i, possiblement, la gent de Rojava.

A la llum d'aquests el desenvolupament, com el Partit Comunista dels Pobles de Turquia, declarem que els següents passos s'han de prendre amb urgència:

Totes les activitats de formació i equips militars, així com els serveis logístics prestats a les colles de l'oposició siriana ha d'aturar immediatament;
Tots els membres de l'oposició siriana que han estat involucrats en massacres i altres crims han de ser detinguts i lliurats a l'estatal siriana;
Forces legítimes que lluiten contra ISIS són l'exèrcit sirià i les forces de l'YPG en Rojava, Turquia haurien de proporcionar suport a aquestes dues forces contra l'assassí ISIS;
La cooperació s'ha de fer amb l'Estat sirià en l'àmbit internacional per a la provisió de les condicions humanitàries dels refugiats sirians al nostre país;
Els enfrontaments a Síria han d'acabar perquè els refugiats tornin a casa, per tant, Turquia ha de seguir una política que no inciten als conflictes, sinó que actua per aconseguir peça, i per tant han de desenvolupar un diàleg amb l'Estat sirià.
Com a molt, ja que és evident que el govern de l'AKP reaccionària i col·laboradora no podrà prendre aquestes mesures, també és evident que els interessos del nostre poble es troben dins d'elles. Per tant, un cop més vam advertir AKP: Molt grans derrotes es van patir en la política exterior llevat que cancel seus plans per proporcionar capacitació a l'oposició siriana. El nostre poble no permetran AKP per arrossegar al nostre país en nous desastres en el Mig Orient.

Partit Comunista dels Pobles de Turquia

Comitè Central

Etiquetes de comentaris: , ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma