El passat dissabte 14 de maig, gairebé 750 taules a tot l’Estat, 159 de les quals a Catalunya, van permetre a la ciutadania expressar preferències sobre una qüestió de la qual mai hem pogut opinar: si com a cap d’Estat preferim un monarca o un president de República.

Considerem que els gairebé 82.000 vots obtinguts, amb un 93,25% a favor de la república i un 5,81% a favor de la monarquia, representen un enorme èxit, especialment en el cas català, on la consulta es va organitzar en un menor període de temps. Malgrat això, el resultat de la jornada va tenir un balanç més que positiu, i tot sense haver comptat amb la difusió dels grans mitjans de comunicació, que voluntàriament van silenciar la celebració d’aquesta consulta, així com de sindicats i partits majoritaris, que si bé és cert que, en alguns casos, van fer difusió (com en el cas d’Unidas Podemos), no van fer un suport determinant per aconseguir omplir les urnes. 

Podem dir amb molt d’orgull que, una vegada més, la nostra militància ha estat en primera línia tant pel que fa a l’organització de la jornada com en la logística i la difusió de la celebració de la consulta, braç a braç amb altres organitzacions polítiques i amb centenars de persones independents. És innegable que constitueix un gran assoliment pel que fa a mobilització ciutadana, que demostra l’interès que hi ha a l’hora de poder expressar la preferència per una monarquia o una república.

Això, però, no pot acabar aquí. El moviment republicà té una llarga tradició a l’Estat, amb especial èmfasi a Catalunya, i hem de seguir contribuint a l’organització d’aquest moviment republicà tant a Catalunya com a l’Estat, com l’única manera de continuar avançant. 

Com dèiem, l’objectiu s’ha assolit de manera molt satisfactòria, però això només és un tram més d’un camí, d’una lluita, que ens ha de portar a un veritable referèndum vinculant on el poble pugui expressar-se, en el qual la ciutadania pugui triar entre l’actual Monarquia hereva del règim franquista o un veritable estat republicà, plenament democràtic.

La tria és clara: Corona o Urnes. I Comunistes de Catalunya tenim clar que sempre elegim urnes.

Salut i República!

Etiquetes de comentaris: ,
Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma