Ha passat un any des de l'esclat de la pandèmia Covid-19, que també va actuar com a catalitzador per a l'aprofundiment de la crisi capitalista, portant molt sofriment a la classe obrera i les altres classes populars a tot el món. Més de 100 milions de persones van emmalaltir, més de 2 milions de persones van perdre la vida, milions més es van enfrontar al dramàtic deteriorament de les seves condicions de vida i els impassos socials capitalisme, com la desocupació, l'agudització de l'explotació i la repressió.

Els Partits Comunistes i Obrers que signen aquesta declaració conjunta voldríem en primer lloc expressar la nostra solidaritat amb els afectats per la pandèmia Covid-19, els que han perdut als seus éssers estimats, els que han caigut malalts; i enviar el nostre més sincer agraïment als metges, metgesses, infermeres i infermers, el personal dels hospitals i unitats de salut que, des de fa un any, lliuren aquesta batalla, enfrontant grans dificultats.

Durant aquest any, els problemes aguditzats en l'atenció primària de salut i els hospitals, l'escassetat de personal mèdic i d'infermeria, Unitats de Cures Intensives (UCI) i mitjans de protecció necessaris, a causa de la manca de finançament, la comercialització i la privatització dels serveis nacionals de salut i de la producció mèdica i farmacèutica, que com a tendència s'expressa en tot el món capitalista, es manifesten de manera dramàtica. Al mateix temps, els grups monopolistes i les empreses farmacèutiques, que han augmentat la seva rendibilitat, guanyen milers de milions, mentre que els medicaments, els subministraments mèdics, les vacunes i la investigació en mans del gran capital es converteixen en objecte de lucre, agudització de desigualtats entre països i contradiccions geopolítiques. L'agudització de la competència per a la producció i distribució de vacunes i medicaments, els retards en les vacunes necessàries, les exclusions i la no divulgació dels contractes amb les indústries farmacèutiques, expressen els problemes d’aquest sistema explotador capitalista que opera sobre la base del benefici dels grups monopolistes. La importància de la lluita pels drets de la classe treballadora i dels pobles, de la necessitat pel socialisme, que pot posar el potencial científic i tecnològic contemporani al servei de les necessitats populars, es destaca.

Els Partits Comunistes i Obrers saluden les lluites dels treballadors i treballadores de la salut, així com de tots i totes, treballadors i treballadores, agricultors i treballadors autònoms, que exigeixen mesures per assegurar els seus ingressos i protegir la seva salut.

Denunciem als governs que en condicions de pandèmia legislen noves mesures anti-populars i anti-laborals, i tornen a posar el pes de la crisi sobre les espatlles dels treballadors i pobles i a el mateix temps reprimeixen la seva lluita amb autoritarisme i repressió policial.
Nosaltres, els Partits Comunistes i Obrers, continuem la nostra lluita. Exigim a cada país serveis de salut públics gratuïts i universals i mesures substancials per abordar l'epidèmia, per protegir la salut i la vida dels pobles:
  • Enfortiment immediat dels serveis de salut pública amb finançament estatal, contractació de personal mèdic i d'infermeria permanent amb plens drets. Satisfacció de totes les necessitats en Unitats de Cures Intensives (UCI) i infraestructura necessària per al ple funcionament dels serveis d'investigació i atenció de salut pública.

  • Vacunació més ràpida de la vila a cada país, amb vacunes efectives, segures i gratuïtes, sense exclusions en el subministrament de vacunes, com succeeix a costa dels pobles dels països capitalistes menys desenvolupats. Abolició de patents de vacunes i tots els altres productes farmacèutics necessaris que puguin ajudar a fer front a la pandèmia.

  • Provisió immediata, gratuïta i universal, de tots els mitjans necessaris de precaució i protecció (mascaretes, guants, gels desinfectants, etc.), així com proves diagnòstiques a les persones, per part de l'estat.

  • Donar suport als ingressos i els drets dels estrats treballadors i populars. Protecció als desocupats, intensificant la lluita contra el capital i els seus portaveus polítics, que intenten trepitjar encara més els drets laborals i democràtics, els salaris i les pensions, les assegurances. Mesures per protegir els treballadors en els seus llocs de treball, en el transport públic, escoles i universitats.

  • Cap restricció dels drets democràtics dels pobles sota el pretext del coronavirus.

  • Intensificar la lluita contra les intervencions imperialistes, i posar fi immediatament a totes les sancions i mesures de bloqueig econòmic, que en condicions de pandèmia són encara més injustes i criminals, com el bloqueig criminal contra Cuba i Veneçuela per part de l'imperialisme nord-americà, i retirar la inacceptable acció dels Estats Units que torna a col·locar a Cuba a la llista nord-americana dels anomenats "estats patrocinadors del terrorisme".

  • Diem no a les intervencions imperialistes i exercicis militars, com els de l'OTAN, i exigim que es proporcionin els recursos necessaris i que es financin adequadament els sistemes nacionals de salut pública i seguretat social.
Signants:

1. Partit Comunista d’Albània
2. Partit Comunista d’Armènia
3. Partit Comunista d’Austràlia
4. Partit del Treball d’Àustria
5. Tribuna Progressista Democràtica – Bahrain
6. Partit Comunista de Bangladesh
7. Partit Comunista de Bèlgica
8. Partit Comunista Brasiler
9. Partit Comunista del Brasil
10. Partit Comunista de la Gran Bretanya
11. Nou Partit Comunista de la Gran Bretanya
12. Partit Socialista Obrer de Croàcia
13. Partit Comunista de Cuba
14. Partit Comunista a Dinamarca
15. Partit Comunista de Finlàndia
16. Partit Comunista Alemany
17. Partit Comunista de Grècia
18. Partit dels Treballadors d’Hongria
19. Partit dels Treballadors d’Irlanda
20. Partit Comunista de l’Índia (Marxista)
21. Partit de les Masses de l’Iran
22. Partit Comunista (Itàlia)
23. Partit Comunista Jordà
24. Moviment Socialista del Kazakhstan
25. Partit Socialista de Letònia
26. Partit Socialista (Lituània)
27. Partit Comunista de Mèxic
28. Nou Partit Comunista dels Països Baixos
29. Partit Comunista del Pakistan
30. Partit Comunista Palestí
31. Partit del Poble Palestí
32. Partit Comunista Paraguaià
33. Partit Comunista de Filipines-1930, el Partit Comunista Filipí
34. Partit Comunista de Polònia
35. Partit Comunista Portuguès
36. Partit Socialista Romanès
37. Partit Comunista de la Federació Russa
38. Partit Comunista Obrer de Rússia
39. Partit Comunista de la Unió Soviètica
40. Partit Comunista de Swazilàndia
41. Partit Comunista Sirià
42. Comunistes de Sèrbia
43. Nou Partit Comunista de Iugoslàvia
44. Partit Comunista dels Treballadors d’Espanya
45. Comunistes de Catalunya
46. Partit Comunista de Sri Lanka
47. Partit Comunista de Turquia
48. Partit Comunista d’Ucraïna
49. Unió dels Comunistes d’Ucraïna
50. Partit Comunista de Veneçuela

Altres partits

1. Unió dels Comunistes a Bulgària
2. Front Comunista (Itàlia)

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma