Secretariat

Aquests dies estem vivint un empitjorament notable dels indicadors relacionats amb el coronovirus, que poden portar-nos (si no ho estan fent ja) a una tercera onada que provocarà milers de víctimes mortals a partir del gener.

Davant l'estratègia d'erradicació del virus que han aplicat països com la Xina, Vietnam, Austràlia o Nova Zelanda, la major part d'Europa ha aplicat una estratègia erràtica de mitigació que ens està portant a una situació de gran gravetat. A l'Estat espanyol, el confinament abans de la primera onada va arribar tard, la desescalada a partir del 21 de juny va ser precipitada i, en nom de salvar al sector turístic, el que es va fer és enfonsar-lo. La segona onada tampoc s'ha combatut amb mesures preventives adequades, generant milers de víctimes mortals evitables, i la desescalada actual de cara al Nadal ens porta a repetir les mateixes errades.

A Catalunya, el govern acaba de ratificar un conjunt de mesures totalment insuficients i classistes, fent recaure una altra vegada el pes de les restriccions sobre sectors amb petites i mitjanes empreses que ja estan força castigats. Espanya no obliga a les empreses a incrementar el pes del teletreball, i moltes de les propostes que es realitzen des de la comunitat científica són descartades de manera sistemàtica sense cap debat públic i transparent.

Des de Comunistes de Catalunya reivindiquem la salut com un dret fonamental de la nostra societat, i entenem que l'economia ha de ser compatible amb aquest objectiu. Lluny d'això, a la major part d'Europa s'estan incrementant les desigualtats, s'està beneficiant a les grans empreses, s'està colpejant a la classe treballadora, autònoms i petites empreses, i el que és pitjor, s'ha permès una segona onada amb milers de víctimes evitables i ara ens condueixen a una tercera que potser igual o fins i tot més greu. En nom del que diuen 'l'economia', s'estan prenent mesures classistes que van en la línia d'afavorir la concentració de capital i de perjudicar la salut dels sectors més vulnerables de la societat.

Comunistes de Catalunya exigim mesures contundents contra la pandèmia, amb l'objectiu central de salvar vides. El pes econòmic de les restriccions ha de recaure sobre les grans fortunes i les empreses que han incrementat substancialment els seus beneficis durant la pandèmia. No és un problema de recursos econòmics, sinó de la distribució d'aquests, ajudant a la classe treballadora i a les petites i mitjanes empreses mitjançant una recaptació fiscal centrada en les rendes personals i empresarials més elevades.

Demanem un debat obert i transparent, que s'escolti a la comunitat científica i es prenguin mesures radicals contra la Covid-19. La salut de les persones està per sobre de qualsevol altra consideració, i a més és compatible amb la millora de l'economia a mitjà i llarg termini i, sobretot, amb una redistribució més justa de la riquesa.

Etiquetes de comentaris:




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma