Comunicat del Comitè de Barcelona de Comunistes de Catalunya.

El Comitè de Barcelona de Comunistes de Catalunya es va reunir el passat dilluns 18 de març per debatre i desenvolupar els acords presos pel Comitè Central del dissabte 9 de març, en què es va aprovar recolzar la participació en les eleccions generals del 28A tant d'Esquerra Unida i Alternativa en coalició amb Catalunya en Comú com de Sobiranistes en coalició amb Esquerra Republicana de Catalunya.

Donades les implicacions que aquests acords poden tenir a la ciutat de Barcelona, volem expressar les següents reflexions:

Considerem un èxit els 4 anys de govern de Barcelona en Comú a l'Ajuntament, durant els quals s'ha incidit molt positivament en les condicions de vida de la classe treballadora barcelonina. Per això, reafirmem que l'aposta estratègica de Comunistes de Catalunya a la ciutat passa per enfortir el projecte polític i organitzatiu de Barcelona en Comú. Així, participarem inequívocament en la campanya electoral de Barcelona en Comú per les municipals del 26M i treballarem activament perquè Ada Colau torni a ser alcaldessa.

Posem a disposició del projecte els nostres quadres polítics i organitzatius. Ens sentim orgulloses de l'aportació feta tant pels nostres càrrecs institucionals com per la nostra militància de base i volem seguir fent-la, amb lleialtat i colze a colze amb la resta d'activistes de Barcelona en Comú.

Per tant, no avalarem la participació en candidatures que competeixin contra Barcelona en Comú a les eleccions municipals, de cap manera.

D'altra banda, constatem que fa mesos que Catalunya en Comú ha deixat de ser el subjecte superador que vam teoritzar, capaç d'organitzar l'espai polític del canvi a Catalunya. Les decisions de Comunistes de Catalunya en relació a les candidatures per a les eleccions generals son resultat d'aquesta constatació i de la necessitat de construir un front democràtic excepcional que pugui plantar cara a l'extrema dreta i donar resposta a les aspiracions socials i nacionals del conjunt del poble de Catalunya.

Recordem, també, que Barcelona en Comú i Catalunya en Comú són organitzacions independents, que han seguit camins molt diferents en la seva construcció política i organitzativa. Així i tot, les militants de Comunistes de Catalunya que treballem dia a dia a Barcelona en Comú evitarem entrar en contradicció amb les nostres companyes de lluita a la ciutat durant els mesos vinents de campanyes electorals.

Barcelona, 18 de Març de 2019

Comunistes de Catalunya
Comitè de Barcelona


Etiquetes de comentaris:




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma