Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

El diputat dels comuns defensa que els operatius de Girona i Terrassa “han de ser revisats” però demana al conseller que “no posi en qüestió la professionalitat dels Mossos”

El diputat de Catalunya en Comú Podem Joan Josep Nuet ha afirmat avui en una interpel·lació al conseller d’Interior, Miquel Buch, que “l’ordre públic en una societat democràtica és el de garantir drets i llibertats, no la repressió”. Nuet ha sostingut que els dispositius policials del passat 29 de setembre, 1 d’octubre, i els desplegats recentment als aldarulls de Girona i Terrassa “han de ser revisats”, però ha precisat que “els Mossos tenen protocols interns per a fer-ho”. “Que es faci amb la cura necessària i si hi ha mossos que han de ser apartats del servei que se’ls aparti. Però fer entendre que el conjunt del cos dels Mossos té un problema és un error”, ha avisat.

Nuet ha defensat que “posar en qüestió la professionalitat” dels Mossos “alimenta els qui volen tornar al model policial de fa 30 anys”, quan els Mossos d’Esquadra no eren policia integral a Catalunya, sinó la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. “Llavors alguns deien que això de Mossos a tot Catalunya com a policia integral del país res de res, i ara voldrien tornar als models policials de fa trenta anys, una policia repressiva i militaritzada”, ha recordat. Per això, ha assegurat no entendre “que enmig d’aquest debat assistim a declaracions públiques del conseller i del president de la Generalitat posant en qüestió la professionalitat dels Mossos”.

“Els Mossos i els Bombers són una estructura fonamental que estan en el punt de vista polític”, ha dit Nuet, que també ha fet una defensa de les reivindicacions laborals dels agents i ha assegurat que el seu grup estarà al costat del conseller reclamant un augment del pressupost per a Mossos i Bombers. I és que, ha alertat el diputat, el cos pateix “pagues no cobrades, retallada d’hores per assumptes propis i retallades al pagament de les hores extres”, així com dèficits de material que haurien de ser atesos.

 



Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma