Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

El diputat de Catalunya en Comú Podem, Joan Josep Nuet, espera que el proper divendres els Mossos “facin bé la seva feina perquè tothom pugui gaudir dels seus drets i de les seves llibertats”

El Parlament de Catalunya ha aprovat avui una moció de Catalunya en Comú Podem (CatECP) que insta el Govern a obrir noves places de Mossos per incorporar a 750 agents, així com de Bombers per afegir 250 efectius més al cos. La proposta també reclama a l’Executiu que “acceleri” els acords amb els representants sindicals per “resoldre total o parcialment reivindicacions legítimes com les de millores salarials, organització i horaris de les plantilles i jubilació anticipada”.

En la defensa de la moció, el diputat de CatECP Joan Josep Nuet ha avisat que ens trobem “en una setmana difícil” i ha manifestat que espera que el proper divendres, quan s’ha de reunir el Consell de Ministres a Barcelona, els Mossos d’Esquadra “facin bé la seva feina perquè tothom pugui gaudir dels seus drets i de les seves llibertats”. “L’ordre públic no ha de ser vist com una paraula vinculada a la repressió sinó a la garantia de l’exercici dels drets fonamentals de tota la ciutadania. És el que  volem que passi divendres”, ha insistit.

La moció aprovada defensa les competències de la Generalitat respecte a la seguretat ciutadana i les del cos dels Mossos d’Esquadra en la seva tasca de control de l’ordre públic. Així mateix, manifesta el seu suport als Mossos i els Bombers, “que en els darrers anys han desenvolupat la seva feina en condicions de treball difícils fruit de la congelació de les seves plantilles i de les retallades que han afectat a les seva situació salarial, laboral i material”.

Per aquest motiu, el text estableix que els propers pressupostos de la Generalitat hauran de contemplar “la millora dels bens materials necessaris per la seva feina, manteniment d’instal·lacions, vehicles, equips, uniformes i roba i calçat especialitzat de treball”.

*Foto: Parlament de Catalunya.



Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma