El curs, programat pel Centre Cívic La Sedeta, està mancat de tot rigor històric.

El Centre Cívic La Sedeta, espai de titularitat de l'Ajuntament de Barcelona, ha programat pel gener el curs "Història dels totalitarismes: els comunismes", que segons exposa en la seva mateixa página web "després d'haver analitzat el fenomen dels feixismes, aquest cop estudiarem els comunismes, des de la seva formació teòrica el segle XIX amb el sorgiment de la classe obrera i els textos de Marx fins a arribar a la seva posada en pràctica amb la Unió Soviètica, la Xina, Cuba, les seves vessant europees i l'esfondrament que ens porta a la pregunta de si encara té sentit la seva existència al nostre segle". Com es pot veure en la descripció que fan els organitzadors, aquest curs equipara feixisme i comunisme, sota un paraigua de totalitarisme i amb una total mancança de rigor històric. A més, el curs serà impartit per una persona que no té cap títol en història.

Comunistes de Catalunya exigeix la seva suspensió immediata, ja que considera que es tracta d'una ofensa a tota la militància comunista morta i represaliada durant la dictadura franquista, així com a tots i totes les comunistes víctimes de l'horror nazi-feixista. El curs situa en un mateix pla al feixisme, un corrent polític criminal, amb el comunisme, un moviment polític que va tenir un paper clau en l'alliberament d'Europa del nazisme i del feixisme, i en la lluita anticolonial posterior a la Segona Guerra Mundial.

De la mateixa manera, Comunistes de Catalunya considera reprovable l'organització d'aquest curs en un moment en el qual prenen força noves formes de feixisme que ocupen governs arreu del món, i que van entrar al parlament andalús en les darreres eleccions autonòmiques. Per això, exigeix a la direcció del Centre Cívic La Sedeta, al Districte de Gràcia i a l'Ajuntament de Barcelona que posi fi a la programació d'aquest curs.

Comunistes de Catalunya
Secretariat

Etiquetes de comentaris: , ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma