Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

El diputat dels Comuns diu a les xarxes que el grup va votar en contra de la proposta de resolució transaccionada per JxCat i la CUP perquè no podia avalar el punt 6: “en no compartir la lectura que fa de la voluntat del poble de Catalunya i ser contradictori en l’exigència d’un referèndum acordat”

El diputat de Catalunya En Comú Podem, Joan Josep Nuet, va presentar ahir al ple del Parlament les propostes de resolució del seu grup. Davant la polèmica generada a les xarxes socials acusant als Comuns de no haver votar favorablement la proposta de la CUP –transaccionada amb JuntsxCat- de reprovació del rei Felip VI pel seu discurs del 3 d’Octubre, Nuet ha decidit fer un aclariment al seu telegram i a tuiter. Ho reproduïm a continuació:

Sobre la proposta de resolució transaccional de JxCat i la CUP-CC “contra la violència, la repressió i la manca de garanties judicials”. El vot de Catalunya en Comú Podem a aquesta proposta de resolució ha estat negatiu perquè el grup no podia avalar el conjunt de la proposta, que en el seu punt 6 afirma:

[El Parlament de Catalunya] “Manifesta el seu respecte als valors republicans de llibertat, igualtat i fraternitat i la seva voluntat de seguir el camí democràticament marcat per la voluntat de la majoria dels catalans per assolir i culminar democràticament la independència de Catalunya.”

El nostre grup entén que aquest punt és contradictori en l’exigència d’un referèndum acordat i no comparteix la lectura que fa de la voluntat del poble de Catalunya. És per aquest motiu que el vot de CatECP ha estat contrari a aquesta proposta de resolució.

CatECP reprova absolutament l’actuació del Rei Felip VI i el discurs del dia 3 d’octubre de 2017 en relació a la jornada de l’1 d’Octubre i les mobilitzacions del 3 d’Octubre.



Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma