Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

Després de la primera edició a Marsella fa un any, enguany la trobada té lloc a Bilbao del 9 a l’11 de novembre i EUiA hi torna a participar representada pel coordinador general, Joan Josep Nuet, i els responsables d’Europa i Internacional i membres de l’executiva de l’European Left, Ramón Luque i Alba Blanco

Estimats i estimades camarades, estimats amics i amigues,

Des del començament de la construcció europea, les amenaces al futur de les persones que vivim a Europa són més greus que mai. El que vivim és una emergència.

Mentre els grans interessos financers s’enriqueixen, els líders polítics neoliberals que implementen polítiques austeres i antisocials enfonsen cada vegada més a Europa en el caos. Per a les persones, la destrucció del model social vol dir més precarietat, atur, privatitzacions i retallades de drets i llibertats. La desigualtat s’està propagant per tot Europa. El futur ecològic del planeta, els drets de les dones i el futur dels nostres joves estan sent sacrificats.

Com a conseqüència d’aquestes polítiques neoliberals estan ressorgint les actituds i els grups d’extrema dreta, radicals, nacionalistes, racistes i xenòfobs. Les llibertats i la democràcia són qüestionades. La política bèl·lica preval sobre la cooperació, i les persones migrants són bocs expiatoris d’aquestes polítiques.

Així mateix, la necessitat de cooperació entre les persones està augmentant. L’ecologia, els drets dels treballadors i les treballadores, els drets de les dones, la mobilitat, l’intercanvi cultural i l’educació, la necessitat de diàleg i de pau en un món incert… Totes aquestes qüestions requereixen respostes regionals i internacionals que demostrin que un altre món és possible.

Davant d’aquestes amenaces i desafiaments són urgents les aliances i el treball en comú de les forces d’esquerra, progressistes i ecologistes, que seran les que donin veu als ciutadans i ciutadanes. Al costat de la unió de les nombroses forces que resisteixen i lluiten a Europa, reconstruirem un futur comú de pau i de progrés social, ecològic i democràtic, una Europa justa, una Europa solidària.

És per això que et convidem al Fòrum Europeu de les forces progressistes, ecologistes i d’esquerres que se celebrarà a Bilbao els dies 9, 10 i 11 de novembre del 2018, donant així continuació a la primera edició del Fòrum celebrat a Marsella el 2017. Aquí trobareu la proposta del programa obert als suggeriments que ens vulgueu fer arribar: https://europeanforum.eu/es/program/

El Fòrum Europeu de Bilbao està obert a totes aquelles forces que vulguin debatre, construir i actuar juntes per evitar les amenaces actuals i construir un altre futur per a Europa. Esperem comptar amb tu. La nostra unitat i cooperació són indispensables. Sí, és una emergència!

Esperem veure-us a Bilbao. Atentament,

El Comitè del Fòrum Europeu

 Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,
Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma