Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

El portaveu de CatECP a la Comissió d’Interior presentarà una proposta de resolució i preguntes al conseller Miquel Buch per saber com aborden els Mossos aquesta realitat

Aquest diumenge va tenir lloc al Paral·lel barceloní una manifestació per la unitat d’Espanya convocada i costejada per l’empresari i ex Guàrdia Civil afincat a Suïssa José Manuel Opazo. La mateixa va ser secundada per prop de 3.000 persones seguidores de grups d’extrema dreta, segons càlculs de la Guàrdia Urbana (el setmanari ‘La Directa’ en va recomptar unes 8.000 https://directa.cat/vox-aglutina-lextrema-dreta-de-tot-lestat-en-una-marxa-amb-8-000-persones-a-barcelona/). La convocatòria –autoritzada pel Departament d’Interior de la Generalitat- va ser contestada amb una altra mobilització a la mateixa zona, impulsada per la plataforma Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR). Posteriorment, els ultres van campar per la ciutat i van agredir a un ciutadà al metro.

La resposta del grup parlamentari de Catalunya En Comú Podem no es va fer esperar i Joan Josep Nuet, portaveu dels Comuns a la Comissió d’Interior i també coordinador general d’EUiA, va anunciar per xarxes que presentaria una proposta de resolució i preguntes al conseller Miquel Buch per saber “com aborden els Mossos d’Esquadra l’augment dels atacs feixistes”.

En la seva piulada a Tuiter, Nuet plantejava que “cal respondre políticament a l’augment del feixisme als nostres carrers ocupant i intimidant en l’espai públic”. En aquest sentit, el diputat reclama “protocols i operatius de Mossos a l’alçada del repte”, així com “unitat política dels demòcrates -i posava d’exemple la tasca d’UCFR-, i mirada llarga i estratègia democràtica”.



Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma