Sota el lema: “Contra el feixisme, #NosaltresSomMés”, “Prou agressions neonazis”; “Per la convivència en la diversitat” es convoquen diverses actes el 7 i 9 de setembre .

Contra el feixisme, #NosaltresSomMés · accions el 7S i 9S


El diumenge, 9 de setembre es convoca una manifestació d’extrema dreta a l’Avinguda del Paral·lel de Barcelona. Volen protestar contra el govern de Pedro Sánchez amb la crida “No queremos ni separatistas ni terroristas en el gobierno”. La impulsa un home de negocis i ex guàrdia civil resident a Suïssa, Jose Manuel Opazo, amb el suport de grups i individus feixistes i neonazis, com “Democràcia Nacional”. Entre els primers personatges interessats a impulsar la convocatòria figuren persones implicades en recents agressions feixistes a Bages; un d’aquests amics d’Opazo, Raúl Macià, acaba d’entrar a la presó per agressions ultres així com per temes de drogues i robatori violent.

Durant l’estiu, diversos mitjans han donat publicitat a la convocatòria i és possible que aconsegueixi cert suport; ja afirmen que vindran autocars de diferents indrets de l’Estat espanyol. Intentaran encobrir la naturalesa real de la convocatòria —per exemple, no permetran símbols de partits— però qui pensa participar-hi ha de tenir clar què representa. No es tracta d’una manifestació democràtica, sinó d’una acció promoguda per l’extrema dreta. Trobem escandalós que es permeti un acte com aquest, que només promou l’odi.

Qualsevol suport o permissivitat per a aquesta convocatòria —des de les institucions, des dels mitjans, des d’altres organitzacions…— ajuda a normalitzar el feixisme i contribueix a la seva impunitat.

Els resultats d’aquesta impunitat els veiem arreu d’Europa. Hi ha partits feixistes dins els governs d’Àustria i Itàlia, intensificant el racisme institucional ja existent a Europa. A Alemanya recentment hem vist manifestacions neonazis de milers de persones, seguides per agressions contra gent migrada.

Però Alemanya també mostra com fer-los front. Desenes de milers de persones han sortit al carrer en manifestacions i concerts contra el feixisme i el racisme. Com deia el lema de l’acte amb 70.000 persones a Chemnitz: “Wir Sind Mehr”, “Nosaltres som més”.
Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, una plataforma àmplia amb més de 600 entitats adherides, organitza una sèrie d’accions urgents per rebutjar la convocatòria feixista del 9-S.

Durant la setmana farem campanya per les xarxes socials perquè tothom entengui de què va la manifestació ultra, i per convocar a les nostres activitats.

Escriurem a les entitats veïnals, ateneus, etc. de la zona perquè prenguin precaucions davant possibles agressions posteriors a la manifestació feixista.

El divendres, 7 de setembre, a les 19h, convoquem un acte públic/roda de premsa a Plaça Sant Jaume, per explicar els nostres arguments amb més detall.

El diumenge, 9 de setembre, a les 11.30h, convoquem una concentració ciutadana a Avinguda Mistral, prop de Paral·lel, per expressar el rebuig ciutadà davant la manifestació feixista; posteriorment marxarem de la zona col·lectivament, en direcció contrària.
Convoquem sota el lema: “Contra el feixisme, #NosaltresSomMés”, així com els missatges “Prou agressions neonazis”; “Per la convivència en la diversitat”.

Demanem la màxima participació a les nostres activitats, tant d’entitats com d’individus. Sabem que és poca antelació i que són dates complicades, però aturar el feixisme és feina de tothom, i és una feina urgent.
Unitat Contra el Feixisme i el Racisme
Barcelona, 4 de setembre de 2018Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma