COMUNICAT DE COMUNISTES DE CATALUNYA I LA JCC DE CONDEMNA A L’ATEMPTAT TERRORISTA CONTRA NICOLÁS MADURO

En el context de la celebració del 81 aniversari de la Guardia Nacional Bolivariana es va produir un atemptat terrorista contra el president de Veneçuela, Nicolás Maduro. Aquest atemptat es va efectuar mitjançant dos drons amb càrregues explosives, dirigits contra el president del país i contra els alts càrrecs polítics i militar que es trobaven en l’esdeveniment. Finalment, no van aconseguir el seu objectiu, però van ser ferits set agents de la GNB, així com es va produir una sensació de desconcert que van aprofitar els mitjans de comunicació internacional per treure-li tota importància als esdeveniments. Així doncs, diaris com El País van parlar d’un “estruendo”, així com molts altres no van parlar de la possibilitat d’un atemptat fins que no es va confirmar de forma oficial. Així amb tot, la majoria de mitjans ho han suavitzat, relativitzant la gravetat d’un acte terrorista.

Comunistes de Catalunya i la Joventut Comunista de Catalunya condemnen
aquest atempta contra Nicolás Maduro, que pretenia desestabilitzar la Revolució Bolivariana i que forma part d’un pla per acabar amb la Revolució mitjançant el magnicidi i la violència armada. En aquest sentit, en les darreres setmanes s’han destapat conspiracions finançades des d’altres països, amb la participació d’oficials de l’exèrcit veneçolà que han estat degudament empresonats. Comunistes de Catalunya i la JCC volen manifestar la seva solidaritat amb el procés revolucionari i amb el poble de Veneçuela davant l’estratègia de caos i violència d’una oligarquia nacional i d’una oposició que busca per la via de la violència el que no pot aconseguir a les urnes. De la mateixa manera, denunciem l’interès per desestabilitzar la regió dels països aliats amb els EUA, que busquen una escalada de tensió per poder justificar una intervenció militar contra Veneçuela.
Des de Comunistes de Catalunya i la JCC denunciem aquesta estratègia intervencionista i bel·licista, que ara mateix té més d’un focus, i advoquem per la pau i l’estabilitat a la regió.



Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma