Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

Com cada any quan s’acosta el 14 d’abril, data en què es commemora l’aniversari de la Segona República, les assemblees d’EUiA d’arreu del territori organitzen multitud d’activitats reivindicatives, polítiques, culturals i gastronòmiques, moltes vegades en àmbits unitaris. Aquí en podeu trobar unes quantes.

Actes per la República del 13 al 15 d’abril a Blanes

Divendres 13: 19.30h. Acte públic a la Sala de Plens de l’Ajuntament blanenc amb Antonio Maíllo (coordinador general d’IU d’Andalusia, i Joan Mena, diputat d’En Comú Podem al Congrés.

Dissabte 14: 5a Jornada de Recuperació de la Memòria Històrica. Recuperem els búnquers de la Guerra Civil. Amb Alternativa Jove i JEV de Blanes. Càmping La Sardana.

Diumenge 15: 12h. Ofrena al monument dels represaliats pel franquisme. Cementiri de Blanes.

Organitza: Associació Cultural Joan Comorera. Col·laboren: Catalunya En Comú, ICV-EUiA de Blanes, Agrupació Blanenca d’Electors

 

Abril Republicà a Vilanova i la Geltrú del 12 al 25 d’abril. Activitats destacades

Dissabte 14: Penjada de la bandera republicana al balcó consistorial; caseta a la Rambla Principal de l’Associació Garraf per la República amb materials.

A les 11 del matí, a l’espai de repòs del cementiri municipal, acte institucional en commemoració del dia dels valors republicans.

Diumenge 15: A les 11 del matí a la platja de la República, hissada de bandera i parlaments.

Organitzat per: Associació de Garraf per la República, Amical de Mauthausen, Memòria Històrica de Vilanova i la Geltrú i l’Ajuntament de la ciutat. Col·laboren: Dones amb Memòria, Institut d’Estudis Penedesencs i Teatre Principal.

 

Festa de la República a Sant Boi del 12 al 15 d’abril

Dijous 12: Penjada de banderes
Divendres 13: 18.30h Espai WELLER al Bar de Cal Ninyo. ‘Socialismo y republicanismo. Un repaso al pensamiento de Antoni Domènech’.
Dissabte 14: 14.30h. Jardins de l’Ateneu. Botifarrada popular (6e)
18.30h. Pl. Ajuntament. Cercavila amb Diabòlics Músics.

20h. Jardins de l’Ateneu. Concert de The Howling Cats DJs. A última flecha i Don Toni.

Diumenge 15: 19.30h. Knaya. Presentació del llibre ‘La Tardor de la Llibertat’, de Víctor J. Jurado. A càrrec de Juanjo Martos.
21h. Knaya. Maria Martí en concert

Organitza: Festa per la República a Sant Boi, Knaya, Weller, La Cova, La Masia, La Fera Ferotge, Diabòlics Músics, Llibreria J.Isart.

Actes i activitats a Mollet 13 i 14 d’abril

Divendres 13: Exposició a la Sala Fiveller. ‘Els jocs oblidats. L’Olimpiada Popular del 36’.

Dissabte 14: 11h. Quatre Bancs. Batucada-cercavila republicana

12h. Plaça de la República. Homenatge amb poemes, música, ofrena floral. I vermut republicà.

Organitzen: Canviem Mollet (ICV, Podem i EUiA de Mollet).

Divendres 13

12h. El coordinador general d’EUiA i diputat de Catalunya En Comú-Podem assistirà en representació del grup parlamentari a l’acte d’homenatge als republicans que foren represaliats pel franquisme, que tindrà lloc al pati de la biblioteca del Palau del Parlament.

Acte a La Llagosta

19.30h. Conferència ‘Parlem de República?’ amb Víctor Ríos, historiador i investigador del centre d’estudis sobre moviments socials de la UPF, redactor de ‘Viejo Topo’ i membre de Frente Cívico, i de Josep Vendrell, historiador i diputat d’En Comú Podem al Congrés. Sala de Conferències del Centre Cultural (Pl. Alcalde Sisó Pons).

Organitzen: EUiA, Podemos i ICV de La Llagosta

Dissabte 14 d’abril

Cornellà: 12.30h Escola Sant Ildefons (Av. St. Ildefons,24 al costat del mercat metro L5 St. Ildefons) vermut musical republicà amb Tapones sorprendentes (versions pop/rock).

13.30h míting amb el coordinador general d’EUiA i diputat Joan Josep Nuet. Presenta la responsable de Dones d’EUiA Cornellà, Vicky Martín.

14h botifarrada de germanor (10e, nens i nenes gratis)

16h Homenatge repu-musical amb L@s repitublican@s y la des-memoria

Organitzen: EUiA de Cornellà, Sant Joan Despí i Esplugues

 

Manresa: Caminem cap a la 3a República.  Dinar popular al Mas Portell (carretera Igualada, km 16). Amanida, paella, postre i beguda 15e.

Organitza: EUiA Bages

Viladecans: Vermut republicà al Museu Viladecans Ca n’Amat (c/ de les Sitges, 1-3).

Organitza: Catalunya En Comú

Nou Barris (Barcelona): 10.30h. Manifestació des de Plaça Virrei Amat fins a la Plaça de la República. Parlaments i actuacions.

Organitza: Taula Unitària de 9 Barris per la República, que enguany compleix 10 anys.

Polinyà: 20.30h Sopar ‘Cap a la 3a República’, organitzat per EUiA. Restaurant Rincón de Galicia (Passeig Sanllehy, 21). Amb audiovisuals, música en directe i ball. Preu: 18e (reserves al 608.914.743).

Diumenge 15 a Tarragona

12h. Homenatge als republicans repressaliats pel franquisme al cementiri de Tarragona



Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma