Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

L’Executiva reunida aquest cap de setmana a Viena aprova el text proposat per EUiA, formació membre de l’European Left

L’Executiva del Partit de l’Esquerra Europea (European Left), reunida aquest cap de setmana a Viena, ha aprovat una resolució sota el títol ‘La situació a Catalunya i les llibertats democràtiques’, a instàncies dels representants d’EUiA, Ramón Luque i Alba Blanco -responsables d’Europa i d’Internacional de la formació-. La resolució  expressa la solidaritat amb els presos polítics catalans, denuncia “la involució democràtica Espanya protagonitzada pel Govern del PP” i li exigeix que resolgui “el conflicte català”, que “en tant que conflicte polític, només pot tenir una sortida política i no penal.”

A continuació reproduïm la resolució aprovada pel PEE, un partit integrat per 31 organitzacions polítiques de 17 estats europeus, no només de la UE.

La situació a Catalunya i les llibertats democràtiques

L’Executiva del Partit de l’Esquerra Europea (European Left), reunida els dies 23 i 24 de març a Viena, davant la gravetat dels esdeveniments polítics a Catalunya manifesta el següent:

– El seu total i inesgotable compromís amb els drets socials i llibertats polítiques en qualsevol lloc d’Europa i, en conseqüència, també a Espanya i Catalunya; drets i llibertats sense les quals no és possible una Europa digna d’anomenar-se democràtica.

– La seva solidaritat amb els presos polítics catalans i les seves famílies, més enllà de les diferències polítiques; ho són per presumptes i injustos delictes de rebel·lió, que en cap cas responen a allò previst a la Llei espanyola. També expressa la seva solidaritat amb el company Joan Josep Nuet, coordinador general d’EUiA i membre del Consell de Presidents del PEE, processat per desobediència com a membre de l’anterior Mesa del Parlament de Catalunya.

– La seva total oposició a la involució democràtica a Espanya, protagonitzada per la dreta i el Govern del PP, que es manifesta no només, tot i que molt singularment, en el tema de Catalunya, sinó en lleis regressives contra la llibertat d’opinió i expressió (l’anomenada ‘Llei Mordassa’), processaments contra la llibertat de premsa i opinió, expressió artística, dret de vaga, etc.

-L’exigència de què el conflicte català, en tant que conflicte polític, només pot tenir una sortida política i no penal. Sortida i solució a la qual instem a les parts, molt especialment al Govern d’Espanya.

– El suport al poble de Catalunya en els seus esforços per resoldre el conflicte de forma pacífica i democràtica. En aquest conflicte polític s’enfronten a un govern reaccionari que no és capaç de donar una solució que correspongui a la voluntat expressada democràticament pel poble català.



Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma