Comunicat de Comunistes de Catalunya sobre la situació a Palestina.

La visita a aquests dies a Israel de Mike Pence, Secretari d'Estat dels EUA (suposadament per reactivar el diàleg amb els països de la zona al voltant del conflicte en relació a Palestina), no és més que la immediata concreció dels provocadors plans de Donald Trump d'anar concretant la seva decisió de reconèixer Jerusalem com a capital d'Israel, en contra dels Acords de Pau d'Oslo i de totes les resolucions de les Nacions Unides.

Trump no és només un provocador, és un mal geopolític i un pitjor diplomàtic. En només uns dies ha rebut el rebuig, ja no només de països propers a les tesis del diàleg entre Palestina i Israel, sinó d'Europa i de països àrabs i del Pròxim Orient que són propers a les seves tesis i receptors d'ajudes i contractes militars més que significatius.

En efecte, el 18 de desembre va haver d'utilitzar el seu dret a veto per evitar que el Consell de Seguretat de les Nacions Unides aprovés una resolució contrària a la seva decisió. I el 21 és ja l'Assemblea General la qual, després de fortíssimes pressions que van resultar inútils, va aprovar una resolució contrària a la decisió de Trump i el seu Govern. Tan sols 7 països (Guatemala, Hondures, illes Marshall, Micronèsia, Nauru, Palaos i Togo) es van alinear amb una decisió de Trump que no només dinamita el diàleg sinó que trenquen els acords d'Oslo, incendia Orient Mitjà, impedeixen que els USA tornin a jugar un paper significatiu en el diàleg futur entre aquests dos governs.

Això sí, satisfà als lobbys israelites dels EUA, als sectors més dretans del seu electorat, consolida el govern reaccionari de Netanyahu i afegeix un element més de desestabilització en aquesta zona d'importància geoestratègica, ja prou castigada per conflictes. Però el Govern dels EUA, objectivament ha quedat aïllat. Així els va deixar clar el president de l'Autoritat Palestina Mahmud Abbas quan va parlar que ... "Els Acords d'Oslo són morts" i que "... en el futur, no acceptarem cap pla de pau que provingui dels EUA" I encara més, va donar un clar missatge: "no serem una autoritat sense autoritat i no hi haurà una ocupació sense cost". Però també, negant-se a aquests dies a rebre en Ramal·la al secretari d'estat dels EUA.

Certament, l'aïllament del Govern de Donald Trump i dels EUA en l'escenari internacional, no sempre és una bona notícia per a la pau al món. Al contrari: bé podria ser un element més d'inestabilitat i guerra a la zona, com tantes vegades hem vist i un càstig terrible, novament, per al poble palestí i els pobles de l'Orient Mitjà.

Per tot això, Comunistes de Catalunya condemnem l'acció unilateral de Trump de reconèixer Jerusalem com a capital d'Israel, donem suport a la resolució de l'Assemblea General de les Nacions Unides, instem al Govern d'Espanya la U.E. a reconèixer definitivament al govern legítim de poble palestí i cridem a les organitzacions socials i al poble de Catalunya a romandre atents davant de qualsevol eventualitat per defensar la pau a l'Orient Mitjà i els drets del poble palestí a tenir el seu propi Estat, també, amb capital a Jerusalem.

Comunistes de Catalunya
Comitè Executiu

Etiquetes de comentaris: , ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma