Domènech defensa que Catalunya necessita un govern per “sortir del 155 i recuperar les institucions” i això no és possible “des de Brussel·les”

El president del grup parlamentari de Catalunya en Comú – Podem, Xavier Domènech, ha defensat avui que Catalunya necessita un govern per “sortir del 155 i recuperar les institucions” i ha alertat que això no és possible “des de Brussel·les”. “És urgent i clau, i és la responsabilitat de la majoria, formar un govern a Catalunya per sortir del 155, recuperar les institucions i una normalitat democràtica”, ha assenyalat Domènech després de reunir-se amb el president del Parlament, Roger Torrent, en la ronda de contactes per la investidura.

“La Renda Garantida de Ciutadania està aturada en aquests moments i els mitjans públics viuran una retallada claríssima en els pressupostos” com a conseqüència de l’IVA cultural, ha posat com a exemple de la necessitat de formar aviat un Govern “a Catalunya” que acabi amb el 155.

Domènech ha reiterat el seu “no” a Carles Puigdemont, la investidura del qual, ha afegit, “no és una proposta viable”. “També vam dir i ho mantenim que no participaríem de fer a ningú de Junts per Catalunya president de la Generalitat. Aquesta posició es veu refermada després del que hem viscut amb la sentència del Cas Palau”, ha afegit.

D’altra banda, sobre la compareixença d’avui del ministre de l’Interior Juan Ignacio Zoido per informar del dispositiu policial de l’1-O, Domènech ha lamentat que “el cost de no dialogar i de davant d’una demanda i una mobilització important només saber donar resposta via repressiva és un cost de 87 milions d’euros”, i ha afegit que el fet que un responsable polític com Zoido “parli de proporcionalitat davant de 1.000 ferits amb una actitud absolutament pacífica” indica “en mans de qui estem”.


Publicat a: http://catalunyaencomupodem.cat/domenech-defensa-que-catalunya-necessita-un-govern-per-sortir-del-155-i-recuperar-les-institucions-i-aixo-no-es-possible-des-de-brusselles/Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma