Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

El coordinador general d’EUiA reclama a l’escola d’estiu d’Izquierda Unida “compartir sobirania en un model plurinacional”

El coordinador general d’Esquerra Unida i Alternativa, Joan Josep Nuet, va reivindicat aquest diumenge a Fuentidueña del Tajo (Madrid), “un projecte que enamori tots els pobles de l’Estat”, per tal de “compartir sobirania en un model plurinacional”. Nuet va fer aquestes declaracions al debat “Aliances per un bloc històric. Propostes per un Estat plurinacional” a l’Escola d’Estiu d’Izquierda Unida, en què també hi va participar la responsable de Plurinacionalitat d’IU, Núria Lozano.

“Ens uneix la República Federal, que volem que sigui també social i plurinacional, feta per les classes populars”, va afirmar Nuet en una taula on també hi van dir la seva el coordinador d’IU Andalusia, Antonio Maíllo; la portaveu d’En Marea, Yolanda Díaz; i la portaveu d’IU Madrid, Sol Sánchez. “Impugnar el règim del 78 no és anar contra el que van fer els nostres companys, simplement aquestes regles ja no serveixen”, va defensar.

Sol Sánchez, Núria Lozano, Yolanda Díaz, Joan Josep Nuet i Antonio Maíllo.

El coordinador general d’EUiA va detallar la posició de la formació i de Catalunya en Comú davant la convocatòria del Govern de la Generalitat pel proper 1 d’octubre, del que va dir que “no és un referèndum d’independència”, perquè “no es donen les condicions quan mig poble vol votar i mig, no”. Així mateix, Nuet va exposar la necessitat de mobilitzar-se en defensa de la sobirania i contra les agressions policials i judicials del govern del Partit Popular.

Però també d’anar més enllà:  “El règim té tres potes: econòmica/social, política/democràtica i territorial/plurinacional; i les tres estan en crisi”. “Cal oferir alguna cosa a les classes populars que no tenien res i van abraçar la independència”, va reclamar.



Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma