Comunicat informatiu de Comunistes de Catalunya sobre la campanya del 50è aniversari de l'assassinat del Che.

En el 50 aniversari de l'assassinat del Che


L'anhelat reclam a la pau continua enfrontant, en desigual batalla, als que ostenten el poder econòmic i estenen els seus tentacles per seguir fent de la guerra un negoci, sense importar la sort dels pobles. Els mecanismes de dominació capitalistes convergeixen finalment en les guerres imperialistes.

Ernesto "Che" Guevara, digne paradigma de revolucionari, motivat principalment per el seu gran humanisme, no va vacil·lar en la seva condició de justa rebel·lia per denunciar, al novembre de 1964 i en nom dels pobles, que és “la naturaleza del imperialismo la que bestializa a los hombres, las que las convierte en fieras sedientas de sangre, que apuestan dispuestas a degollar, asesinar, a destruir”.
El seu agut discurs, el seu irreprotxable actuar, el seu ferm lideratge, el seu indomable antiimperialisme, la seva incansable tenacitat en la lluita va fer que l'enemic dels pobles el situés com un blanc necessari a eliminar; molt més coneixent que l’intensió del "Guerriller" era crear "molts Vietnam". Per això, el 9 d'octubre, sota les ordres expresses de l'Agència Central d'Intel·ligència (CIA), el Comandant Ernesto Guevara de la Serna va ser vilment assassinat en les selves de Bolívia.

Avui dia, els que van ordenar el seu assassinat, posen la seva maquinària sensacionalista, la seva indústria cultural imperialista, a la tasca de tacar el seu llegat, denigrar la seva figura, tacar la seva obra; perquè l'obra del Che s'ha convertit en escola de consciències, en pedagogia revolucionària d'alt contingut polític per a la lluita de classes.

Els que van creure destruir al guerriller, realment van crear una bandera de lluita per als pobles. Van sembrar en el cor dels oprimits, dels vilipendiats del món una raó més gran per alçar-se contra l'opressió i la injustícia.

La militància de Comunistes de Catalunya, conscients hereus de marxisme-leninisme i seguidors de la seva continuïtat universal en l'exemple del "Che", condemnem tota acció de guerra o promotora de conflictes, exigim als òrgans internacionals, entre ells les Nacions Unides, que s'exigeixi la signatura dels acords de desarmament nuclear als que rebutgen acollir-se a ells per mantenir els seus interessos colonialistes o geopolítics de poder mundial i fan de la guerra un negoci.

Donarem suport, com a reclam guevarista, tota acció que comporti a la coexistència pacífica entre els pobles i els Estats, a construir la pau per mitjà del respecte a les diferències i a la no ingerència. Ens acollim al camí que condueixi cap a un món sostenible, que propiciï una vida millor per als pobles. De la mateixa manera, reafirmem la nostra voluntat de construcció del socialisme a nivell mundial, com a sistema fonamentat en l'emancipació i sobirania dels pobles i la justícia social, conscients que aquest només s'aconsegueix si en cada batalla es manifesta la solidaritat internacionalista en qualsevol de les seves fases i nivells de la lluita revolucionària, com va indicar el Che.

No a la guerra i l'armamentisme!
Visca la unitat i germanor dels pobles!
El Che viu!
Fins la Victòria, Sempre!

Comunistes de Catalunya
Secretaria de Comunicació



L'acte central de la campanya serà el 7 de octubre a les 19 hores a Sant Andreu.

Etiquetes de comentaris: , , ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma