Carlos Velandia, conegut com Felipe Torres, excomandante de l'Exèrcit d'Alliberament Nacional (ELN),, Velandia ha exercit com a mediador per l'inici dels diàlegs de pau de l'ELN amb el Govern de Juan Manuel Santos.

El passat any. després d'una incomprensible detenció d'un mes, el Govern colombià va expedir un decret que nomena al exjefe de l'ELN Carlos Velandia com a gestor de pau perquè col·laboressin des de la llibertat amb el Govern Nacional en l'estructuració d'estratègies de pau i propostes concretes per a la reconciliació, especialment als territoris",

L'excomandant Carlos Velandia va militar des de la dècada del 70 i fins a l'any 2000 en les files de l'ELN, va arribar com a soldat ras i va aconseguir a ser membre de la direcció nacional.

Va estar diversos anys a Barcelona com a analista de conflictes a l'Escola de Cultura de la Pau .
Des del seu retorn a Colòmbia en 2011 ha participat en esdeveniments sobre la pau Però més enllà de les seves contribucions públiques com a analista, comentarista, columnista i assessor aquests últims anys ha estat notícia pels seus gestos de reconciliació, demanant perdó públicament a víctimes d'actes de l'ELN. També ha persistit en la importància del diàleg amb les veus crítiques amb el procés de pau, liderades per l'expresident Uribe, amb qui sempre ha mantingut diferències des del respecte.

El seu paper de gestor cobra importància en aquests dies que se celebra el Congrés Fundacional de les FARC que es convertirà en un moviment polític i ocuparà cinc llocs en la Cambra de diputats i cinc en el Senat, a més de donar-li participació en les eleccions de 2018,



Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma