"No podem obviar, que en aquests moments, l’atac per part de les classes dominants a Catalunya a les polítiques impulsades des dels governs del canvi, i en particular pel govern de Barcelona en Comú, forma part d’una estratègia més global d’impedir que es consolidi una alternativa política real al règim del 78. És per això que denunciem que la vaga de TMB està sent utilitzada pels poders econòmics i polítics per a desgastar Barcelona en Comú"


RESOLUCIÓ DE COMUNISTES DE CATALUNYA SOBRE EL CONFLICTE DE TMB.


En relació al conflicte laboral existent a l’empresa pública TMB entre comitè i empresa per la renovació del conveni, que ha motivat la convocatòria d’una vaga indefinida que acumula a dia d’avui 11 jornades des del seu inici, Comunistes de Catalunya manifesta:

El nostre suport a la Presidenta de TMB, i regidora de l’Ajuntament, Mercedes Vidal, reconeixent el compromís, la dedicació i la coherència amb la que està impulsant el programa polític de Barcelona en Comú, amb el qual, els i les Comunistes de Catalunya ens sentim plenament identificats. Així mateix, denunciem i repudiem fermament els comportaments irrespectuosos de desqualificació i assetjament personal, que ratllen en la difamació, la calúmnia i la mentida, que està patint la nostra companya Mercedes i el seu equip aquestes últimes setmanes. De la mateixa manera, volem manifestar el nostre rebuig a les actituds masclistes que pateix la nostra companya, actituds que es donen de manera generalitzada contra les dones que es dediquen a l'acció política, i que sovint rebent desqualificacions i insults de caràcter masclista que no podem obviar, i que reflecteixen l'expressió d'una societat patriarcal que s'acarnissa amb les dones, intentant deslegitimar la seva presència en l'esfera política.

El nostre reconeixement al treball realitzat per les parts en gairebé dos anys de negociacions en els quals s’ha produït un avenç significatiu, que d’altra banda no hagués estat possible sense les reivindicacions del col·lectiu de treballadors i treballadores en la perspectiva de millorar les seves condicions laborals i també del servei, que entre d’altres es concreten en aconseguir una major estabilitat de la plantilla, reduir la temporalitat, internalitzar llocs de treball i recuperar poder adquisitiu perdut després de 8 llargs anys de crisi econòmica.

Fem palès i valorem positivament que des de l’any 2015 s’està treballant per continuar millorant el transport públic metropolità, com eix clau en una estratègia de mobilitat que prioritza la cohesió social i l’equitat, sent en la pràctica un instrument de classe per a la redistribució de les rendes. En aquest sentit, cal destacar que malgrat la situació deficitària del transport públic, s’ha aconseguit l’increment de noves línies i serveis (bus de barri, arribada metro a la Marina,...) sense pujar el preu de les tarifes i s’han creat nous títols de transport que garanteixen el dret a la mobilitat a les persones aturades o altres col·lectius.

Aquest conflicte però, com d’altres, no es pot descontextualitzar de l’atac a les polítiques públiques i a l’autonomia de les administracions locals que suposa l’aplicació de la Llei d’estabilitat pressupostària i del ARSAL, instruments d’opressió de les classes dominants, que va comptar amb el recolzament de PP, PSC-PSOE i CIU. Aquesta llei, limita les propostes econòmiques que puguin satisfer plenament les reivindicacions del comitè d’empresa i obliga a pensar en propostes imaginatives de recuperació del poder adquisitiu i en horitzons més amplis, apostant per mesures que garanteixin la reversió estructural d’un model de gestió neoliberal.

No podem obviar, que en aquests moments, l’atac per part de les classes dominants a Catalunya a les polítiques impulsades des dels governs del canvi, i en particular pel govern de Barcelona en Comú, forma part d’una estratègia més global d’impedir que es consolidi una alternativa política real al règim del 78. És per això que denunciem que la vaga de TMB està sent utilitzada pels poders econòmics i polítics per a desgastar Barcelona en Comú, i frenar la seva projecció política. En aquest sentit, les polítiques de mobilitat impulsades des de l’Ajuntament de Barcelona, que toquen el moll de l’ós d’una part dels poders econòmics i financers del país, són objecte d’una campanya política i d’assetjament mediàtic.

En definitiva, Comunistes de Catalunya fa una crida al diàleg i l’entesa entre les parts, que es posin en valor les últimes propostes aportades a dia d’avui com a base d’un acord posat en context en una perspectiva d’avenços qualitatius a curt termini, i que sigui capaç de superar l’atzucac actual. Considerem que s’han d’explorar els punts d’acord que permetin una estratègia de futur conjunta beneficiosa pels i les treballadores i per la ciutat. Treballadors i treballadores i l'actual equip de govern l'Ajuntament de Barcelona, s’han de poder reconèixer mútuament perquè representen els mateixos interessos de classe. No es pot revertir només en dos anys una situació generada al llarg de tres dècades.


Barcelona, 20 de Juliol de 2017.



Comunistes de Catalunya

www.comunistes.cat
https://www.facebook.com/comunistesdecatalunya/
https://twitter.com/comunistes



Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma