Comunistes de Catalunya cridem a la participació en forma de mobilització l'1 d'Octubre i que, si finalment es pot votar, els nostres militats puguin fer-ho de forma lliure com a acte de protesta, ja que recordem no reconeixem la jornada com a referèndum i per tant no reconeixem el seu resultat com l'opinió majoritària del poble autodeterminat de Catalunya.

Podeu descarregar l'informe en PDF en el següent enllaç:


Informe del SG al Comitè Central de 7 de juliol de 2017


Vull fer una valoració política positiva del Congrés del Partit celebrat a Badalona els passats 3 i 4 de juny. S'ha enviat un detallat informe organitzatiu del Congrés.

La política del Partit s'ha obert pas a EUiA i a Cat en Comú, hem reflexionat sobre la classe treballadora i encarem la Conferència de Moviment Obrer i ara cal preparar-nos per un període clau de dos anys on ha de prevaldre l'organització partidària en mig de la recomposició dels instruments polítics, sindicals i una nova tongada de mobilització social.

Avui valorem la Festa de Realitat de l'1 de juliol i presentem la proposta de Comitè Executiu i Secretariat del Partit.

Calen uns apunts del moment polític que arriba amb l'1 d'Octubre i cal una posició de Comunistes de Catalunya sobre aquest fet.

El Congrés ha revalidat l'aposta dels i les comunistes per la política de la República Catalana Lliurement Federada en el projecte de la República Federal Plurinacional dels pobles d'Espanya, que significa una aposta per la ruptura democràtica amb el Règim del 78 i el desenvolupament de processos constituents a Catalunya, Espanya i Europa que els volem coordinats i d'efectes multiplicadors els uns en els altres.

El nostre espai polític és la fotografia de la Catalunya real que fa compatibles identitats nacionals diverses, reforçant els drets de ciutadania i els valors de classe, i lluny que aquesta pluralitat representi divisió o indefinició, constitueix la riquesa amb la qual cal construir un Full de Ruta alternatiu al que lidera la dreta catalana i que representi especialment els interessos de les classes populars.

El Partit referma la defensa del Dret d'Autodeterminació del poble de Catalunya i creu que les condicions objectives per la seva realització han arribat i que les institucions catalanes compten amb la legitimitat democràtica per fer-lo efectiu.

L'única manera d'exercir aquest dret és a través d'un Referèndum efectiu que compti amb totes les garanties democràtiques perquè el poble pugui expressar lliurement la seva opinió. Aquest referèndum a més d'expressar l'opinió veritable del poble de Catalunya s'ha de desenvolupar en condicions democràtiques perquè pugui ser acceptat pel conjunt del poble independentment del resultat que manifesti.

Per Comunistes de Catalunya no són les prohibicions o sancions del Govern del PP i dels seus instruments judicials polititzats (TC i fiscalies) el problema, ja que un projecte revolucionari és consubstancial a la ruptura de l'ordre constituït, el nostre afany és mantenir la cohesió de la classe i la unitat popular (un sol poble) entorn aquest procés i això és el que ens fa posicionar tàcticament respecte a les concrecions i el seu calendari.

Comunistes de Catalunya denuncia les visions polítiques que neguen el dret d'autodeterminació al poble de Catalunya, denuncia la lectura recentralitzadora del text constitucional del 78 que ja permetria un referèndum ara, però recorda, que tant el cop reaccionari que va significar la sentència del TC contra l'Estatut referendat en referèndum pel poble de Catalunya (2006) com la reforma exprés del mateix per introduir-hi preceptes neoliberals de gestió econòmica ( 2011), demostren la necessitat de superar aquest marc constitucional des dels àmbits econòmic i social, democràtic i territorial.

Així doncs i tot recordant el nostre mandat en forma constituent de la República Catalana com l'encaix fraternal en el projecte plurinacional de la República Federal diem:

• Les condicions per reconèixer la jornada de l'1 d'Octubre com un referèndum d'autodeterminació efectiu no es donen, especialment per la manca d'inclusió en el mateix d'una part substancial de la societat catalana que pensa que només la visió independentista està expressada en el referèndum anunciat pel Govern de Catalunya. La unilateralitat respecte al Govern del PP per nosaltres no és un problema, la unilateralitat vers una part substancial del nostre poble, sí.
• El lideratge del PDeCat al Govern i la seva vinculació al procés vicia el mateix i dificulta aquesta inclusió, ja que recorda de forma continuada les retallades i els casos de corrupció, també que el calendari i el full de ruta de JxS i la CUP és electoralista i al servei de mantenir una majoria parlamentària i de gestió de la crisi de la reconversió de la vella CiU en PDeCat. També la negativa del Govern del PP a autoritzat el referèndum comporta que la majoria institucional independentista catalana rebregui els mecanismes democràtics i parlamentaris sota paràmetres molts d'ells inacceptables per la vulneració de garanties democràtiques.
• El PP constitueix el principal factor immobilista al negar tot diàleg per un referèndum i amb ell els sectors i lideratges més oligàrquics i reaccionaris a l'Estat Espanyol, tots, contra l'1 d'Octubre. Això i la possibilitat d'un augment de la intensitat dels actes repressius i de més judicialització d'actors polítics catalans comportarà que molts sectors no independentistes participin amb un vot de protesta l'1O, sempre en el cas que la diligència governativa catalana i la limitada repressió possibilitin que l'1O es pugui votar.
• Comunistes de Catalunya cridem a la participació en forma de mobilització l'1 d'Octubre i que, si finalment es pot votar, els nostres militats puguin fer-ho de forma lliure com a acte de protesta, ja que recordem no reconeixem la jornada com a referèndum i per tant no reconeixem el seu resultat com l'opinió majoritària del poble autodeterminat de Catalunya.
• Cal posar dempeus un Full de Ruta alternatiu que el dia 2, tenint en compte la jornada de l'1O, desenvolupi el procés constituent que redefineixi el calendari polític a Catalunya de forma conseqüent amb una majoria popular i amb l'impuls fratern i plurinacional dels altres pobles germans.


Renovació del Comitè Executiu


El Comitè Central de Comunistes de Catalunya va aprovar per unanimitat la proposta presentada pel Secretari General de renovació del Comitè Executiu.

Agraïm la tasca de totes les persones que deixen el CE. Per a aquest nou període, proposem reduir el CE, incorporar-hi a més dones fins assolir la paritat, renovar i garantir l'experiència política i vincular els/les quadres del partit que actuen en organitzacions socials i en el moviment obrer.

- IRENE ALDABERT Organització. Coordinadora del Comitè Central
- ORIOL ARCAS Responsable de Formació i Política de quadres. Coordinador de l’Executiu
- ALBA BLANCO Responsable d'Internacional
- CLAUDIA CALVO Responsable de Solidaritat
- JENNIFER CORONADO Responsable de Medi Ambient
- ROSARIO CUNILLERA Responsable de Memòria Històrica
- LOURDES OLAYA CHECA Dones comunistes
- CARLOS DEL BARRIO Moviment obrer. Executiva CONC
- ADELINA ESCANDELL Fundació
- YASMÍN FUENTES Dones comunistes
- ANA GONZÁLEZ Responsable de Municipalisme
- SEBAS GONZÁLEZ BASTIDA Responsable d’Organització. Coordinador del Secretariat
- ANTONIO LÓPEZ Responsable de Moviments Socials
- NÚRIA LOZANO Moviment Obrer
- RAMÓN LUQUE Internacional
- CARLOS MÁRQUEZ Moviment Obrer
- AITOR MORENO Responsable de Cooperativisme
- JOAN JOSEP NUET Secretari General
- ELIAS RUANO Responsable de Moviment Obrer
- TONI SALADO Nou Espai
- NORA SÁNCHEZ Organització. Coordinadora de l’Executiu
- HÈCTOR SÁNCHEZ Nou Espai
- SALVA TORRES Responsable de Finances
- ALICIA VALÉNCIA Responsable de Dones comunistes
- MARC VERNEDA Responsable de Nou Espai
- MERCEDES VIDAL Municipalisme. Ajuntament de Barcelona
+ 4 membres de la Joventut Comunista de Catalunya (JCC)

Convidats permanents
- PACO FERNÁNDEZ Responsable Polític de Comunistes de Barcelona
- JOAN LOU Director Festa de Realitat
- DAVID RODRIGUEZ President de la Fundació Revolució Democràtica

Renovació del Secretariat


El Comitè Central de Comunistes de Catalunya va aprovar per unanimitat la proposta presentada pel Responsable d'Organització de renovació del Secretariat.

Agraïm la tasca de totes les persones que deixen el Secretariat. El nou Secretariat també s'ha reduït notablement. La seva composició respon a un dels principals objectius marcats per la nostra organització: fer partit.

- POL ACÓZAR
- IRENE ALDABERT
- CEFE ALONSO
- ORIOL ARCAS
- CLAUDIA CALVO
- YASMÍN FUENTES
- SEBAS GONZÁLEZ
- JOAN JOSEP NUET
- ALICIA VALÉNCIA
+ Secretari General de la JCC
+ Responsable d'Organització de la JCC

Grup de suport a la Secretaria General

- ORIOL ARCAS
- ALBA BLANCO
- ADELINA ESCANDELL
- SEBAS GONZALEZ BASTIDA
- NORA SÁNCHEZ
- MARC VERNEDA


Etiquetes de comentaris:




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma