Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

El diputat de Catalunya Sí que es Pot qualifica d’acte de “justícia” què el Parlament declari nuls els judicis sumaríssims de la dictadura franquista

El diputat de Catalunya Sí Que es Pot Joan Josep Nuet ha celebrat avui l’aprovació al Parlament de la Proposta de Llei de Reparació Jurídica de les Víctimes del Franquisme, que ha qualificat d’acte de “justícia”. “Avui retornem l’honor als lluitadors i lluitadores antifranquistes i als seus familiars, retornem la dignitat a tots aquells als qui se la van robar”, ha afirmat Nuet, que ha destacat la feina de les entitats i memorialistes, “que porten tants anys lluitant per un moment com aquest”.

Nuet ha subratllat que la llei aprovada avui per la cambra catalana “declara definitivament la nul·litat de tots aquells procediments que podem qualificar de farsa, i sancions i condemnes que s’hi van derivar”, i ha defensat que “el restabliment de la dignitat de les víctimes no cerca la revenja sinó la veritat, justícia, reparació i garantia de no repetició”. A més, ha recordat que el Parlament ha anul·lat avui els judicis de la dictadura “mentre que ahir el Congrés dels Diputats atorgava una medalla al líder de la Falange Rodolfo Martin Villa”.

En la seva intervenció, el diputat de la confluència ha fet una menció especial al lluitador antifranquista i qui va ser president de l’Associació Catalana d’Ex presos Polítics, Enric Pubill. “L’Enric ens va ensenyar d’on venim, que es clau per saber on anem”, ha afirmat. També ha agraït la lluita dels “represaliats, represaliades, víctimes i amics i parents de les víctimes”. “Sou amics, companys i camarades”, ha afirmat, alhora que ha tingut un record per “les dones republicanes, a les que van estar davant però sobretot darrera, que van aguantar les famílies en els temps de gana”.

“Ha arribat el moment d’assumir la responsabilitat històrica del Parlament, reparant els abusos comesos pel règim franquista, i fent la reparació exigida per la societat catalana i les instàncies internacionals”, ha conclòs Nuet.Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,
Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma