Comunistes de Catalunya demana a la comunitat internacional a pronunciar-se sobre aquesta nova agressió del govern nord-americà contra el poble cubà i exigeix que el Sr. Trump se cenyeixi als dictats de les relacions internacionals, sota principis de respecte mutu, d'igualtat sobirana i la reciprocitat, que constitueixen principis irrenunciables del Dret Internacional.



DECLARACIÓ DE CONDEMNA DE COMUNISTES DE CATALUNYA A LES PARAULES DE DONALD TRUMP.

Des de l'1 de gener de 1959, cadascuna de les administracions nord-americanes ha posat en pràctica tot tipus de plans d'agressió, no només contra la direcció de la Revolució cubana i els seus principals dirigents, sinó també contra la fibra principal que la conforma: el poble. Criminals infiltrats que van assassinar a camperols, pescadors i a joves mestres; atemptats contra objectius econòmics, incursions aèries per deixar anar pamflets contra la Revolució o metrallar a la población ciutadana, invasió mercenària per Platja Girón, guerra bacteriològica, assassinats de diplomàtics i esportistes a l'estranger, incentiu a l'emigració il·legal, compra de professionals en diversos sectors, així com incessants campanyes de difamació i un criminal bloqueig econòmic, financer i comercial que ha ocasionat centenars de milers de milions de pèrdues, que ha castigat al poble cubà amb dures necessitats, que ha evitat el desenvolupament de l'economia del país. Han estat més de 50 anys plens d'injustícies contra Cuba.

Amb la Directiva Presidencial de Política "Normalització de les relacions entre els Estats Units i Cuba", emesa per l'administració nord-americana el passat 14 d'octubre de 2016, i les unísones locucions dels presidents d’aquests dos països, Raúl Castro i Barack Obama, van donar als pobles de Cuba i Estats Units d'Amèrica i de la resta del món una esperança i per això van veure amb beneplàcit les possibilitats d'establir-se acostaments que fructifiquessin en benefici mutu i per mitjà d'acords en diverses esferes, malgrat les evidents diferències polítiques.

No obstant, president nord-americà, Donald Trump, enaltit per el ranci grupuscle d'esbirros de la dictadura de Fulgencio Batista i la romanent contrarevolució existent, va donar un discurs en el teatre Manuel Artime de Miami, divendres passat 16 de juny, anunciant el desmuntatge dels acords aconseguits, la recrudescència del bloqueig i l'eliminació d'algunes de les llicències que autoritzen els viatges a Cuba a la ciutadania d'Estats Units d'Amèrica. Aquesta política és vista públicament com el retorn de la quotidiana cultura nord-americana de la prepotència, les agressions i la bel·ligerància. Els objectius de Trump, a més d'enderrocar la Revolució cubana, és condicionar novament el camí a la màfia de Miami en el lucratiu negoci de la constant confrontació contra Cuba.

El Sr. Donald Trump, es va atrevir de criminalitzar a Cuba dient que "escampa la inestabilitat i la violència per la regió", totalment contradictori amb les paraules del Papa Francisco que la va qualificar de "Capital d'Unitat"; d'igual forma, Trump la va acusar de violar drets humans, ometent deliberadament els internacionalment reconeguts assoliments de la Revolució cubana en aquesta matèria i que Estats Units d'Amèrica no ha aconseguit fins al moment, malgrat ser una potència econòmica.

Cuba és signatària de 44 instruments en matèria de drets humans davant dels 18 signats per Estats Units.

La política declarada per Donald Trump no només obstaculitza, una vegada més, les llibertats del poble cubà i el seu dret a decidir el seu camí i destinació; sinó que també viola novament els drets de les empreses i societat civil nord-americanes que troben una oportunitat d'intercanvis en els acords adoptats i en les converses que s'estaven sostenint amb el govern de Cuba.

L'administració de Donald Trump, en absurda postura contra el reclam internacional, fa seu el corol·lari de Roosevelt per tornar a mirar al sud com el pati posterior, i suma el seu agressiu discurs contra Cuba a l'onada d'agressions que es gesten a Amèrica Llatina contra governs que no s'alineen als dictats del Tío Sam, com són els casos de Veneçuela, Nicaragua o Bolívia.

Cuba mai ha agredit al poble nord-americà, ni a cap altre poble; sinó que ha posat dels seus reduïts recursos per assistir solidàriament als més necessitats amb programes sanitaris, educatius, culturals i esportius; mentre les administracions d'Estats Units d'Amèrica, inclosa la del Sr. Trump s'han dedicat a envair altres països, creant conflictes per interessos geopolítics o pel domini de recursos naturals.

Per l'anterior, Comunistes de Catalunya rebutja contundentment les paraules de bravata i sentit de superioritat del Sr. Donald Trump cap a Cuba; procedents únicament d'una conducta que només es pot catalogar d'immoral.

Comunistes de Catalunya demana a la comunitat internacional a pronunciar-se sobre aquesta nova agressió del govern nord-americà contra el poble cubà i exigeix que el Sr. Trump se cenyeixi als dictats de les relacions internacionals, sota principis de respecte mutu, d'igualtat sobirana i la reciprocitat, que constitueixen principis irrenunciables del Dret Internacional.

Sabem que el poble de Cuba, junt amb la direcció del país, sabrà adoptar una posició digna i ferma enfront d'aquesta nova agressió.

Comunistes de Catalunya exigeix al govern de l'Estat d'Espanya que condemni tal desafortunada manifestació del president Donald Trump i la intensió de reprendre les polítiques d'ingerència i agressió contra Cuba.

Visca el digne exemple d'internacionalisme solidari del poble cubà!

Respecte a la Sobirania i la independència dels pobles!

Prou l'immoral i criminal bloqueig econòmic contra Cuba!

Tancament de la Base Naval a Guantánamo i devolució d'aquesta usurpada porció de territori a Cuba!

Prou d'agressions contra Cuba!



Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma