Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

La confluència aprofundeix en les garanties de compliment dels drets humans en les actuacions policials amb la inclusió del Protocol d’Istanbul a la formació dels agents

Catalunya Sí Que es Pot ha impulsat avui l’adopció de dues mesures que amplien la garantia de compliment dels drets per part de la policia catalana. En primer lloc, la instal·lació de càmeres de videovigilància a les sales de ressenya i d’identificació de les àrees de custòdia a les comissaria dels Mossos d’Esquadra, per “no tenir punts opacs durant el circuit de detenció”. D’altra banda, la inclusió de formació sobre el Protocol d’Istanbul a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

La Comissió d’Interior del Parlament de Catalunya ha aprovat, amb la única abstenció del PP, la instal·lació de càmeres a punts fins ara opacs de les comissaries, una mesura impulsada per Catalunya Sí Que es Pot amb la voluntat de “posar llum a certs punts foscos que hi ha en el circuit de detenció dels Mossos”, ha assenyalat el diputat Joan Giner.

La cambra catalana també ha donat llum verda a la inclusió en la formació de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya del Protocol d’Istanbul, un manual per a la investigació i documentació de la tortura i altres tractes o penes cruels, inhumans i degradants que “ha esdevingut un dels referents als sistemes de garanties dels drets humans a Europa”, destaca la confluència.

El portaveu d’Interior de CSQEP, Joan Josep Nuet, ha destacat que aquest protocol “dóna eines tant al personal treballador que ha d’aplicar la força per mantenir l’ordre públic per demostrar la qualitat de la seva feina, com a les persones detingudes o en reclusió a l’hora de garantir la seva integritat i els seus drets”. “Volem que aquest sigui un primer pas cap a l’objectiu més ampli d’estendre aquest protocol a tot el sistema de seguretat pública del nostre país”, ha dit.

El Protocol va ser elaborat per més de 75 experts i presentat a l’Alt Comissionat de les Nacions Unides pels Drets Humans el 1999, i tal com va denunciar el Síndic de Greuges en la presentació del darrer informe del Mecanisme per la Prevenció de la Tortura és “el gran desconegut entre les forces de seguretat de Catalunya”, ha recordat Nuet.



Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma