[Comunicat] Posicionament respecte el desallotjament ahir de les estudiants davant la SUR per la demanda sobre preus universitaris:


Ahir 11 de maig el moviment estudiantil vàrem tornar a omplir els carrers amb l’última gran manifestació del curs, seguint amb les demandes de rebaixa del 30% dels preus universitaris i l’equiparació dels preus de màsters amb els de grau, així com contra la repressió manifestada només uns dies abans de la mobilització amb la detenció de companyes. Les assemblees, amb el suport dels sindicats, es tornaven a mobilitzar un cop més en una convocatòria exitosa de 2.000 persones.

Malgrat el caràcter pacífic de la manifestació, que va transcórrer sense incidents durant tot el recorregut, l’actitud policial feia augmentar la tensió, a causa del gran desplegament policial que es va fer davant la mobilització. Després de seure davant la Secretaria d’Universitat i Recerca, i de llegir els nostres manifests, la policia va començar a envoltar el grup de manifestants, amb les primeres mostres de violència cap a companyes amb cops de porra, empentes i intimidacions. A les 9 del vespre es va prendre la decisió d’acampar, de quedar-nos a dormir fins que fóssim escoltades. La policia va seguir creant un cordó aïllant, sense deixar que les provisions d’aigua i menjar arribessin, fins al punt que quan una de les companyes es va apropar a recollir una ampolla d’aigua, va ser tirada a terra, causant-li lesions, i va ser obligada a abandonar l’asseguda.

Finalment, a la una de la matinada, la policia va començar a desallotjar, una per una, a totes les persones que seguien davant la Secretaria d’Universitats de forma agressiva, identificant i retenint temporalment. Les accions dels mossos d’Esquadra varen deixar diversos ferits, alguns d’ells van haver d’anar a centres d’atenció.

De nou, vam comprovar com el Govern segueix amb la seva intransigència, permetent la violència policial contra el pacífic moviment estudiantil. El que no saben és que tornarem als carrers, seguirem lluitant per una universitat veritablement pública i universal.

Les estudiants diem PROU:

Assoliment per part de la Generalitat de les demandes de les estudiants:


Rebaixa del 30% dels preus de grau.

Equiparació dels preus de màster a preus de grau.

Fi de la repressió al moviment estudiantil.

Associació d’Estudiants Progressistes Barcelona, 12 de maig de 2017.

https://t.co/igp7PeoCq6



Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma