Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

La formació celebra el Catorze d’Abril reivindicant els valors de ‘llibertat, igualtat i fraternitat’

Com cada Catorze d’Abril, Esquerra Unida i Alternativa va participar el passat divendres en els actes d’homenatge a la Segona República que es van celebrar arreu del territori, per reivindicar la vigència del seu llegat i els valors de ‘llibertat, igualtat i fraternitat’.

Els consistoris governats per la formació, com és el cas d’Altafulla i Montornès del Vallès, van penjar la bandera republicana del balcó de l’Ajuntament. Com és tradicional, Alternativa Altafulla va penjar la bandera republicana al balcó del consistori a la plaça del Pou i va realitzar una ofrena floral amb els colors de la república al monòlit per les víctimes de la guerra civil a l’interior del cementiri municipal, un acte presidit per l’alcalde d’Altafulla i diputat d’En Comú Podem, Fèlix Alonso.

A Manresa es va realitzar una ofrena floral al fossar del cementiri. Convocades per EUiA, una quinzena de persones va celebrar el 86è aniversari de la proclamació de la Segona República i van retre un especial homenatge als que varen dedicar la seva joventut a defensar la República en una guerra en front del feixisme, en defensa dels drets socials i els interessos de les classes treballadores i populars.

L’acte va comptar amb un parlament del coordinador d’EUiA Bages, Ricard Sánchez, que va afirmar que “cal recuperar la memòria històrica per a fer justícia amb totes aquelles persones que van lluitar per la República” i posar el “republicanisme en el centre del debat ciutadà per situar la política, les institucions i l’economia al servei de les persones, a través d’una República Catalana i una Tercera República dels pobles d’Espanya”.

plaça republica

A Blanes, les joventuts d’ICV, EUiA i Podem van organitzar una penjada de banderes republicanes al carrer Ample, així com el canvi i recuperació dels noms que van ser vigents durant la II República a la vila de Blanes i que els posteriors ajuntaments franquistes va eliminar. Els i les joves van canviar el noms dels carrers mitjançant adhesius per reivindicar i rememorar l’aniversari. Especialment simbòlic va ser el canvi de nom de la Plaça d’Espanya, al centre de la població, que va passar a ser anomenada Plaça de la República.

A Reus, EUiA va lamentar la falta d’implicació de l’Ajuntament pel 80è aniversari del primer bombardeig a la ciutat de Reus en el decurs de la guerra civil. “Davant aquest data històrica, que l’Ajuntament de Reus no hagi visualitzat l’efemèride, i que no s’hagi pensat en cap acte institucional i segueixi persistint en la línia d’abandonament de la Memòria Històrica a la ciutat”, van anunciar en un comunicat.

Actes el proper dissabte

Els actes d’homenatge a la República continuaran el proper dissabte 22 d’abril. A Blanes, amb els treballs de recuperació de la memòria històrica al municipi. A Cornellà, el coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, participarà en un col·loqui pel 86è aniversari de la proclamació de la 2a República, i a Mollet, del Vallès se celebrarà l’acte ‘Construint República’. EUiA Bages clourà els actes d’homenatge amb el tradicional Dinar Republicà.

Foto d’apertura: Ofrena floral republicana a Manresa.



Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma