Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

Nuet demana concentrar el vot contra Le Pen a la segona volta de les presidencials franceses però alhora preparar-se “per fer oposició a les politiques ultraliberals que pot aplicar Macron”

El coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, ha felicitat el candidat de la França Insubmisa, Jean-Luc Mélenchon, per un resultat “espectacular” que era “impensable fa un any”, quan “hi havia una sensació de derrota que ha estat totalment superada per una mobilització sense precedents de la França insubmisa”, ha assenyalat.

Nuet ha demanat “concentració de vot contra Le Pen” a la segona volta de les presidencials perquè la candidata de l’extrema dreta “sigui derrotada”. “Però alhora, hem de preparar-nos per fer oposició a les politiques ultraliberals que pot aplicar Macron”, ha afegit.

En aquest sentit, ha instat a “seguir organitzant la França insubmisa” i “expandir aquest tipus de fenomen polític al conjunt d’Europa per crear una alternativa que freni alhora l’extrema dreta i les politiques neoliberals fetes per conservadors i socialistes”. “França ens ha donat la gran lliçó de que en el cor d’Europa és on hi ha l’alternativa, i que és possible construir-la. La França insubmisa ha estat una de les expressions més pures de que una altra Europa és possible”, ha conclòs.

Ramón Luque: “La França Insubmisa que s’ha aixecat ja no té marxa enrere”

El responsable d’Europa d’EUiA, Ramón Luque, ha assegurat que “hi ha un abans i un després a l’esquerra amb el resultat de Mélenchon”, que ha passat de 4 a 7 milions de vots. “La França insubmisa que s’ha aixecat en aquestes presidencials ja no té marxa enrere”, ha afirmat Luque, que ha destacat que “Mélenchon ha metabolitzat tots els anhels de canvi que volien transformar des de l’esquerra” front a un Partit Socialista que “ja no és vist com instrument de transformació entre àmplies capes de l’electorat”.

Per a Luque, aquestes eleccions deixen al descobert “el moviment de fons, de fi de cicle polític i l’inici de la mutació del sistema electoral francès”. “El sistema polític, molt ancorat en el partit socialista i el republicà els darrers 30 anys, ha saltat pel aires, i això no té marxa enrere”, ha subratllat. En aquest context, ha assenyalat, el resultat de Mélenchon “té molt de nou pol referencial que ha d’estructurar-se i organitzar-se”. “Aquest fenomen que hem viscut a Espanya avui ja està instal·lat a la societat francesa”, ha afegit.



Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma