Comunicat de l'AEP amb motiu de la vaga de demà 2 de març

El passat 17 de Novembre, quan totes vam sortir al carrer demanant la Universitat Gratuïta dèiem que era un moment oportú, quasi perfecte per portar a terme aquesta demanda. Sabíem que era una proposta molt ambiciosa, potser i fins i tot, podem pensar que era de màxims.

Després d’això, el moviment estudiantil va aconseguir reunir-se a Secretària d’Universitats, tanmateix, vam conèixer un altre cop la negativa de l’Arcadi Navarro de no reduir els preus de la Universitat. Aquest mateix personatge deia que les rendes més altes estaven pagant més per accedir a la Universitat (pública). Però per sorpresa de totes l’OSU va presentar un informe que desmuntava tot això, que deia bàsicament que ens estaven prenent el pèl. La situació va arribar a punt de surrealisme suficient per arribar a sentir que “la universitat catalana és extraordinàriament bona i no és cara”, quan totes coneixem persones que no han pogut entrar a la Uni per culpa dels preus o que almenys han tingut que esforços monumentals per pagar-se el grau.

Més tard vam conèixer, el 20 de gener que JuntsPelSi no votaria a favor de la reducció de la rebaixa de les taxes amb tot el parlament en contra fins i tot PP i C’s.

Valents innocents. No només centenars de nois i noies es queden fora de la universitat cada any, el problema es que cada any, les que la podem pagar, som literalment saquejades per poder arribar al nirvana social que sembla ser l’educació universitària.

A totes ens afecta, totes patim les fuetades de les retallades, les partides del pressupost “processista”: no només per una societat futura que ignora una part de la societat perfectament vàlida però impossibilitada econòmicament, sinó també pel nostre interès propi, pel personal i per les estudiants en conjunt.

AEP, juntament amb altres organitzacions i assemblees, ha convocat mobilitzacions pel dia 2 de març. Perquè no podem deixar que ens segrestin la universitat, però tampoc la veu, tampoc les idees, tampoc el cor i tampoc el futur. Contra la divisió social, ens hi trobaran plegades. Guanyar una universitat pública i de qualitat, on totes som benvingudes, no és una possibilitat, és una obligació moral com a usuàries del monopoli lucratiu que actualment impera. Guanyar l’educació, per guanyar consciència crítica, per guanyar el futur.

Twitter AEP : https://twitter.com/AEP_Nacional




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma