Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

“Seria incomprensible que amb un acord tant ampli en mètodes i continguts no arribéssim a treballar plegats”, afirma el coordinador general d’EUiA

“Seria incomprensible que amb un acord tant ampli en mètodes i continguts no arribéssim a treballar plegats en l’assemblea del 8 d’abril”. Amb aquestes paraules s’ha expressat avui el coordinador general d’Esquerra Unida i Alternativa, Joan Josep Nuet, quan s’inicia la darrera fase de construcció del nou subjecte polític un cop finalitzats els tallers que n’han debatut l’ideari. Nuet ha posat en valor “l’acord amplíssim sobre la política que s’ha de fer en aquest país” que existeix entre totes les forces polítiques i “tants i tants independents”, i que s’ha pogut constatar durant els debats, en què han participat més de 3.000 persones.

Amb aquest “acord amplíssim” sobre la política del nou espai, ha apuntat, sobre la configuració de la nova direcció política “no hi ha contradiccions en els mètodes” plantejats per les diverses forces polítiques. “Tots defensem que cada persona vinculada al nou espai tingui un vot, que totes les persones apuntades podran votar, que aquesta direcció ha de tenir un caràcter executiu i que no hi ha d’haver quotes”, ha subratllat Nuet, que ha manifestat també que totes les parts aposten per confeccionar un “document de compromisos democràtics que ens compromet amb la societat catalana com una força absolutament transparent i amb una ètica irreprotxable”.

EUiA defensa que els equips que es proposin per a la direcció política del nou subjecte siguin “plurals i paritaris”, i que estiguin “cohesionats per la proposta política i el compromís inequívoc en construir el nou subjecte, tant per tasques executives, com per espais deliberatius i representatius dels diferents territoris i sectors”. També que l’executiva estigui integrada per “perfils de consens” que aportin “les millors capacitats i experiències” de cada espai, “i de l’activisme social, polític i cultural”.

Així mateix, la formació aposta per un “mètode transparent i democràtic” d’elecció de la direcció, amb primàries obertes i “una persona, un vot”, i que el cens de persones inscrites per a poder votar sigui “transparent i validat amb garanties per a totes les parts, i obert a la màxima participació ciutadana per arribar més enllà de les comunitats de cada actor confluent”.

D’altra banda, Nuet ha destacat que, en tot cas, si alguna de les forces polítiques volgués presentar una llista pròpia podria fer-ho sense “cap tipus de problema”. “Entre tots hem anat millorant les propostes que portem a l’assemblea del 8 d’abril i seria incomprensible que amb un acord tant ampli en els continguts no arribéssim a treballar plegats” ha conclòs.



Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma