Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

La Comissió de Govern denega un pla urbanístic que projecta un nou hotel a les finques dels carrers de Sant Pere Més Alt i Amadeu Vives perquè no justifica l’interès públic i no s’ajusta al consens polític i social en contra de l’hotel

L’Ajuntament de Barcelona s’oposa a la construcció d’un hotel a l’entorn del Palau de la Música. La Comissió de Govern d’aquest dijous va denegar el Pla especial integral i de millora urbana per a l’ordenació de les finques del carrer de Sant Pere Més Alt, 13b, 15 i part del 17 i del carrer d’Amadeu Vives, 2-8 que projectava un nou allotjament hoteler al cor de Ciutat Vella.

L’acord de denegació va en sintonia amb el rebuig frontal que han mostrat reiteradament els veïns i veïnes i les entitats socials de Ciutat Vella, i també al consens polític en contra del projecte. De fet, el Consell Plenari ha aprovat en els últims anys dues propostes, una al juny de 2010 i l’altra al juliol de 2016, que sol·liciten desfer el planejament vigent en aquest àmbit i recuperar la qualificació d’equipament que tenien aquestes finques abans que la Modificació de Pla general metropolità (MPGM) del 22 de juliol de 2009 els atorgués l’ús hoteler.

Un cop analitzat des del punt de vista tècnic i jurídic el pla presentat, el Govern municipal ha conclòs que promoure un hotel en aquest entorn no s’ajusta a l’interès públic. D’una banda, la proposta s’oposa als acords de plenari de revertir el planejament urbanístic vigent. I, de l’altra, el promotor –Olivia Hotels SA– argumenta que l’hotel vol facilitar les necessitats d’allotjament d’orquestres i artistes convidats per a les activitats del Palau de la Música i pel públic en general, però no acredita l’efectiva vinculació entre l’hotel i la institució, tal com recollia la MPGM de 2009. Aquesta vinculació no es pot pressuposar, sinó que és essencial acreditar-la en el planejament perquè forma part de la justificació de l’interès públic del pla, que en aquest cas queda sense justificar.

El fet que l’interès públic no es justifiqui fa que el planejament presentat no compleixi els requisits essencials per poder ser tramitat. Per aquests motius, doncs, la Comissió de Govern va procedir a la seva denegació per tal de garantir l’aplicació de la legalitat urbanística i la defensa de l’interès general.

Paral•lelament, l’equip de Govern manté ferm el compromís de desenvolupar conjuntament amb la Generalitat de Catalunya i al més aviat possible un nou planejament per a aquest àmbit que recuperi la qualificació d’equipament per als immobles dels carrers de Sant Pere Més Alt i Amadeu Vives. La voluntat és que tinguin un ús que vagi d’acord amb les necessitats actuals del districte.Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,
Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma